Digitalna transformacija 2.02019-05-09T13:07:00+00:00

Digitalna transformacija 2.0:

Kako pravim znanjem i digitalizacijom povećati prodaju?

U utorak, 28. 5. 2019

Plaza Event Centar, Zagreb

Pridružite nam se na besplatnom stručnom seminaru o najnovijim trendovima u prodaji i marketingu.

Ključno pitanje suvremenog poduzetništva je kako nam digitalne tehnologije mogu pomoći optimizirati i automatizirati procese za dosezanje boljih poslovnih rezultata.

Zašto se ne bi razvijali brže i učinkovitije, a istovremeno opušteno pili kavu?

Nekoliko klikova u digitalnom svijetu može vas spasiti od rutinskih poslova, hrpe papira i višesatnog rada kojeg možete korisnije uporabiti za rad sa svojim kupcima.

Digitalizacija poslovnih procesa je “must have” uspješnog poduzetništva na dugi rok.

Pridružite nam se te upoznajte svoje nove digitalne “pomagače” i dobre prakse prodajnih praksi 21. stoljeća. S vama će svoje znanje i iskustvo podijeliti najbolji stručnjaci iz područja prodaje, marketinga, tehnoloških rješenja i digitalizacije. Stečena znanja, ideje i informacije znatno će olakšati i pospješiti digitalizaciju u vašem poduzeću.

Neka digitalna budućnost postane vaša sadašnjost!

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen onima koji radite u prodaji i marketingu (na vodećim pozicijama – direktorima, vođama prodaje i marketinga).

Program

8.30 – 8.55    
Registracija uzvanika, kava

8:55 – 9.00
Uvodni pozdrav

9.00 – 9.45    
Efikasni kanali i načini promocije i prodaje putem Interneta (Diana Dumanić, Redview Media i Linker Media)

9.45 – 10.30
Primjeri u praksi – kako poboljšati prodaju kroz CRM (Samir Kos, Intera)

10.30 – 10.45
Kratak odmor

10.45 – 11.15
CRM i web analitika – Match made in heaven (Robert Petković, Bruketa & Žinić & Grey)

11.15 – 11.45
Optimizacija i digitalizacija poslovnih procesa unutar CRM (Ivana Dropuljić, Tele2)

od 12.00
Zakuska i druženje

Predavanja

01  Efikasni kanali i načini promocije i prodaje putem Interneta

Diana Dumanić, direktorica tvrtki Redview Media i Linker Media

Kako izbjeći zamku brojanja “klikova” i fokusirati se na stvarni efekt prema krajnjem kupcu? Predstavljanje primjera iz prakse. Tvrtke Red View Media i Linker Media vodeće su tvrtke na tržištu u području digitalnih marketinških platformi i proizvoda koji omogućavaju tvrtkama i njihovim marketinškim agencijama efikasno korištenje digitalnih kanala, koje često funkcioniraju bolje ili komplementarno uz globalne platforme poput Google-a i Facebook-a. To su različiti oblici “native” formata, efikasnih oglasa, mobilnog oglašavanja i dr. Prezentacija će pokazati dobre primjere iz prakse za različite industrije i veličine tvrtki, pojasniti ispravno razumijevanje mjerenja i evaluacije efekata digitalne promocije i ulaganja, pokazati kako izbjeći zamku mjerenja “klikova” i fokusirati se na relevantne učinke digitalne promocije.

02  Primjeri u praksi – kako poboljšati prodaju kroz CRM

Samir Kos, CRM savjetnik, Intera

Suvremeni kupovni proces više nije isti.  Prodaja u B2B se mnogima čini puno teža neko nekada. Koje su prodajne modusi i metode koje trebamo koristiti kako bismo  privukli zanimanje kupca? Kako na njega napraviti dobar utisak i pridobiti povjerenje? Kako organizirati svoje upite u svrhu učinkovite prodaje? Kako uspješno održavati kontakte i zaključiti poslove? Kako možemo biti učinkoviti i povećati prodaju koristeći alate kao što su sustavi CRM? Odgovori na ta i slična pitanja  zlatna  su  pravila za uspješnu prodaju B2B  kojaj će ovaj puta biti u  fokusu.
Intrix CRM na kojem ćemo prikazati praktične primjere i dobre prakse je sustav za upravljanje odnosa s klijentima (CRM). Prilagodljivo web rješenje i poslovna mobilna aplikacija u svakom trenutku omogućava potpun pregled nad klijentima i svim prodajnim aktivnostima na jednom mjestu.
Govorit ćemo o uređivanju baze kupaca, kao osnovi za marketing, o učinkovitom radu i sljedljivosti upita, zaključivanju ponuda. Pogledat ćemo neka izvješća kroz koja možete donositi prave odluke. Prikazat ćemo 10-tak dobrih praksi uporabe CRM sustava

03  CRM i web analitika – Match made in heaven

Robert Petković, specijalist za web analitiku, Bruketa & Žinić & Grey

Sve su kupovne aktivnosti podložne ROPO efektu – Research Online Purchase Offline, jer kupci žele komunicirati s brendovima na isti način putem svih medija te ne žele različiti pristup online od onog kojeg dobiju offline. Stoga se i u web shopu ponašaju na sličan način kao offline: gledaju slične proizvode, stavljaju ih i vade iz košarice i slično. Integracija web analitike i CRM-a ključ je za razumijevanje i oblikovanje takvog ponašanja.
U ovom ćete predavanju vidjeti neke od primjera integracije CRM-a i web analitike, s naglaskom na pitanje zašto nam je potrebna takva suradnja u modernom marketingu.

04  Optimizacija i digitalizacija poslovnih procesa unutar CRM

Ivana Dropuljić, koordinatorica procesa i operativnih poslova u prodaji, Tele 2

Za poduzeće su informacije o poslovanju ključne. To sigurno stoji za sve tvrtke, bez obzira na djelatnost. Sve što zakuha marketing, moramo popratiti sa prodajnim odjelom. Izmjena informacija, koordinacija tima, slijedljivost upita i automatike su za uspješno poslovanje nužne. Da budemo što konkretniji. Na seminaru ćemo prikazat kako smo se kroz razdoblje organizirali prodajni tim i kanale, i koje smo učinke pri tome dostigli.

PRIJAVNICA

Digitalna transformacija 2.0:

Kako pravim znanjem i digitalizacijom povećate prodaju?

U utorak, 28. 5. 2019

Plaza Event Centar, Zagreb

Predavatelji

Diana Dumanić

REDVIEW MEDIA I LINKED MEDIA

Samir Kos

INTERA

Robert Petković

BRUKETA & ŽINIĆ & GREY

Diana Dumanić, MBA, direktorica tvrtki Red View Media d.o.o. i Linker Media d.o.o., završila je Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, smjer: Industrijski dizajn. Karijeru je odmah po završetku započela u Marketingu za FMCG i bankarsku industriju, a kasnije nastavila u Prodaji. U posljednje tri godine svoje je iskustvo nadogradila digitalnim marketingom, kao direktorica u inovativnim oglašivačko-tehnološkim tvrtkama kojima je osnovni fokus digitalni marketing.

Samir Kos je CRM savjetnik i ima 10 godišnje iskustvo u prodaji, marketingu, te dizajnu alata za podršku prodajnih aktivnosti i ostalih procesa. Svakodnevno savjetuje, uvodi (implementira) i na kraju educira korisnike putem CRM sustava u cilju poboljšanja poslovanja i boljih prodajnih rezultata.
Savjetnik je u brojnim kompanijama u Adriatic regiji, New Yorku i Dubai-u. Školovao se je na FERI Univerzitetu u Mariboru (Slovenija) i KU Universitet Leuven (Belgija). U poduzeću su za svoj rad zaprimili brojna europske i svjetske nagrade i priznanja, kao što je Red Herring 100 Europe Winner.

Robert Petković stručnjak je za Google Analytics s višegodišnjim iskustvom u izradi web stranica i praćenju njihove uspješnosti. Studirao je psihologiju i karijeru je počeo kao web developer, a radio je kao web analitičar u Multilinku, Degordianu i Agrokoru. Trenutno je zaposlen u agenciji Bruketa&Žinić&Grey i jedan je od rijetkih stručnjaka u regiji koji svakodnevno koristi Google Analytics te surađuje s vodećim svjetskim stručnjacima na području web analitike. Profesionalni fokus mu je napredna implementacija analitike, behavioral marketing te omni-channel analize ponašanja kupaca u offline i online okruženju. U svojim složenijim implementacijama analitike koristi se CRM podacima za dobivanje cjelovite slike o ponašanju korisnika te procjenu uspješnosti marketinških aktivnosti.