Razlika između Aktivnosti i Zadataka

idea Saznat ćete u ovom članku

Pravilno razlikovanje aktivnosti i zadataka u Intrixu pomaže vam da budete točniji, efikasniji i na pravilan način odredite svoje prioritete.

Aktivnosti

Aktivnosti se odnose na komunikaciju s klijentom i najčešće predstavljaju bilješke o pozivima i važnim poslovima koje imamo s klijentima. 

Možemo ih dodijeliti sebi ili drugim kolegama. Aktivnosti se u pravilu koriste u procesu prodaje i povezuju se s prilikama. Prednost aktivnosti je da se u pravilu povezuju i s kontakt osobom s kojom izravno ili neizravno komuniciramo i sa klijentom/poduzećem iz kojega klijent dolazi.

Kada je aktivnost dovršena, mora se označiti kao “Zaključena” (inače ćete biti podsjećeni na kalendaru među aktivnostima do zaključenja).

Aktivnosti imaju početak, vezane su za datum i vrijeme i obično su kratkog trajanja. Možemo ih zapisati unaprijed (da ih planiramo i ne zaboravimo) ili retroaktivno, nakon što se dogode kako bismo ih zabilježili i mogli kasnije pregledati.

Strani pojam koji bi nekima mogao biti poznatiji su sales/post sales activities with customer.

Zadaci

Zadaci su aktivnosti dužeg trajanja. Prema tipu razlikujemo interne zadatke (vezane uz matično poduzeće) ili zadatke vezane uz klijente. Možemo ih dodijeliti sebi ili drugim kolegama. 

Kada je zadatak dovršen, mora se označiti kao “Zaključen”  (inače ćete biti podsjećeni na kalendaru  do završetka). 

Zadaci imaju početak i rok, vezani su za dan (ne nužno sate poput aktivnosti) i traju duže nego aktivnosti koje su kraćeg trajanja.

Screenshot

U pravilu ih unaprijed definiramo kao nešto što moramo dogovoriti. 

Zadaci se također mogu prikazati na planeru i gantogramu, koji se moraju ručno aktivirati. Nekima možda poznatiji strani izraz za zadatke je task.

 

Primjer zadataka:

Jesmo li odgovorili na vaše pitanje?

thumbs-up Da, hvala!
thumbs-down Ne baš.

Što možemo učiniti, da iskustvo bude bolje?

Hvala vam na povratnim informacijama.