//Ažuriranje podataka u Intrixu

Ažuriranje podataka u Intrixu

Upute za ažuriranje podataka

Kada želimo promijeniti velik broj zapisa u Intrixu uređivanje svakog zapisa zasebno može potrošiti puno vremena. Takvi se zadaci mogu olakšati izvozom podataka, uređivanjem te ponovnim uvozom tih podataka.

Pretpostavimo da imamo bazu kontakata kroz koju pratimo i kome šaljemo obavijesti e-mailom. Svi kontakti imaju kvačicu “Primanje obavijesti e-mailom” postavljenu na “Ne”, a mi želimo promijeniti statuse u “Da”. Prvi korak je odabrati koje podatke izvozimo i koje želimo ažurirati. Koristite filtere kako biste odabrali željene kontakti i izvezie ih klikom na dodatni izbornik (3 točkice pored opcije “Dodaj”) i kliknite izvezi. Prilikom odabira svojstava za izvoz dovoljno je odabrati “Strani ID” i podatak koji se ažurira, u ovom primjeru to je “Primanje obavijesti e-mailom.” Također možemo izvesti još neke podatke koji će nam pomoći pri raspoznavanju kontakta. U ovom primjeru to su ime i prezime.

Što je Strani ID? Strani ID je šifra, to jest identifikator koje dodajemo zapisu kako bismo lakše mogli ažurirati podatke. Svaki zapis ima svoj Strani ID, te možemo ažurirati podatke putem Stranog ID-a. Ako vaši zapisi ne sadrže Strani ID prilikom izvoza, molimo da nas kontaktirate na podpora@intrix.si za pomoć oko uvoza Stranog ID-a. Nakon što izvezemo podatke u tabicu, možemo promijeniti vrijednosti koje želimo ažurirati. U primjeru smo promijenili vrijednosti stupca “Primanje obavijesti e-mailom” u “Da”. Spremimo datoteku u .csv format i uvezemo u Intrix klikom na dodatni izbornik (3 točkice pored “Dodaj” u tabu Kontakti”) i odabirom “uvezi”.

Odaberite pripremljenu tablicu i kliknite Spremi. Otvara se izbornik s tablicom koja određuje koji stupac pripada kojem svojstvu u Intrixu. Prilikom ažuriranja postojćeih podataka moraju se odabrati “Strani ID” i stupci koje ažuriramo. Ostali stupci mogu se staviti na “Zanemari”. Zatim je potrebno kliknuti spremi i uvoz će se pokrenuti.

Na taj smo način uspjeli organizirati veći broj kontakta u samo nekoliko koraka i izbjegli smo dugotrajnije uređivanje podataka. Ako u bilokojem trenutku naiđete na probleme ili imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte na support@intrix.si

Autor: |2020-02-10T10:55:41+01:0010.02.2020|Podrška|