Parser mail

idea Saznat ćete u ovom članku

Važna e-mail komunikacija može se automatski proslijediti u Intrix, bez ručnog unosa. Prilozi će također biti priloženi sadržaju proslijeđene e-maila. Riječ je o takozvanoj Intrix parser adresi koja se definira za svaku aplikaciju i potom koristi prilikom prijenosa e-mailova.

Važna e-mail komunikacija može se automatski proslijediti u Intrix, bez ručnog unosa. Prilozi će također biti priloženi sadržaju proslijeđene e-maila. Riječ je o takozvanoj Intrix parser adresi koja se definira za svaku aplikaciju i potom koristi prilikom prijenosa e-mailova.

Prednosti prijenosa e-mailova na Intrix

Pametni prijenos e-maila omogućuje vam praćenje važne komunikacije e-poštom s vašim kupcima, dobavljačima ili poslovnim partnerima jednostavnim prosljeđivanjem e-maila Intrixu. 

Bez obzira koristite li Outlook ili Google, važne e-mail komunikacije mogu se proslijediti u Intrix koristeći BCC ili Forwarding. Istovremeno, funkcionalnost prepoznaje e-mail kroz sadržaj poruke i prilaže ga kupcu u vašem sustavu (ako kupac ili kontakt osoba s ovom e-mail adresom postoji u Intrixu). E-mail možete naknadno povezati s poslovnom prilikom i tako osigurati potpuni uvid u komunikaciju s kupcima.

Kartica E-mail

U kartici E-mail bilježe se i pohranjuju one e-mail poruke koje su nam važne i koje želimo zadržati u Intrixu. Ako u Intrixu već postoji kontakt ili tvrtka s e-mail adresom na koju šaljete poruku, e-mail će također biti povezan s navedenim kontaktom ili tvrtkom kada se doda poveznica parsera. 

Adresa parsera, koja je jedinstvena za svaku aplikaciju, može se pronaći ispod ikone “?” označene na slici ispod:

 

Parser adresa

Vašu jedinstvenu sistemsku e-mail adresu nije moguće promijeniti u jednostavniji format (adresu dobivate u formatu vasa.aplikacija.parse_mail-e069n41b@intrix.si). Na taj način ga u cijelosti prenosite na svoj mail na jedan od dolje opisanih načina:

Spremanje poveznice u Gmail

Kliknite desno na ikonu “Google Apps” i odaberite ikonu Kontakti (“Contacts”).

Parser adresa u gmailu

Dodajte novi kontakt, imenujte ga po želji a u polje “E-mail” upišite naslov parser adrese iz Intrixa.

Dodavanje novog kontakta u Gmailu

Spremanje poveznice u Outlooku

Na kartici Početno kliknite na gumb Novi kontakt. U novom prozoru koji se otvori, imenujte novi kontakt po želji i kopirajte adresu Intrix parsera u polje E-mail.

Parser u Outlooku

Parser adresa na projektima i poslovnim prilikama

Parser mail u Intrixu također postoje na kartici Projekti i  Poslovne prilike. Svaki zapis na kartici Projekti ili Poslovne prilike ima jedinstvenu adresu parsera koju dodajete kada sastavljate e-mail. 

Adresa parsera može se pronaći na svakom zapisu kao što je prikazano u nastavku.

Parser na prilikama i projektima

Kada kopiji e-maila dodate odabrani parser adrese iz zapisa prilike ili projekta, e-mail će se istovremeno zabilježiti u pridruženom sadržaju prilike ili projekta, kao i na kartici e-mail.

Prenesite bilo koji e-mail u Intrix s funkcijama CC, BCC i FW

Bilo koje poruke možete prenijeti na Intrix prosljeđujući primljene mailove na navedenu adresu, a za odlaznu poštu dodajte svoju jedinstvenu adresu u polje CC (copy) ili BCC (blind copy). 

Primjer korištenja skrivene kopije (BCC): Kupcu šaljete ponudu koju želite da priloži u Intrix sustav. Kada ubacujete ponudu u e-mail poruku, samo uključite svoju Intrix e-mail adresu (npr. crm@intera.si) u bcc i pošaljite e-mail kupcu. Za samo nekoliko trenutaka e-mail ćete primijetiti i u Intrixu, gdje će, pod pretpostavkom da je kupac s ovom e-mail adresom već bio u sustavu, e-mail biti ispravno vidljiv i navedenom korisniku. 

Forwarding Use Case (FW): Kupac potvrđuje ponudu i želimo da potvrdni email vide svi kolege u Intrix sustavu. Potvrdni e-mail (FW) jednostavno prosljeđujemo na našu Intrix e-mail adresu (npr. crm@intera.si).

Nakon što se poruka prenese na Intrix, možete je vezati uz tvrtke i kontakte. Ako u vašem sustavu postoje tvrtke ili kontakte s istim adresama e-pošte koje se pojavljuju u sadržaju preuzete pošte, funkcionalnost se automatski brine o povezivanju. Na Vaš zahtjev možemo organizirati i vezanje na bilo koje druge kartice ili aktivnosti u sustavu

Jesmo li odgovorili na vaše pitanje?

thumbs-up Da, hvala!
thumbs-down Ne baš.

Što možemo učiniti, da iskustvo bude bolje?

Hvala vam na povratnim informacijama.