10 novih savjeta za povećanje prodaje s CRM programom

  1. Imajte poduzeća, kontakte i aktivnosti s njima na jednom mjestu
  2. Napravite prodajnu akciju na osnovu proteklog znanja o klijentima (frekventnost kupovine, vrijeme od zadnjeg kontakta, zadovoljstvo klijenta,..)
  3. Uspostavite mehanizam za saznanje »zašto se klijenti odluče za vaše usluge i proizvode«
  4. Svaki tjedan »filtrirajte« fokus prema »najunosnijim «poslovnim prilikama i potencijalu i aktivno radite na njima.
  5. Smanjite česte interne koordinacije putem sastanaka i osmislite programe koji unaprjeđuju poslovnu komunikaciju
  6. Osmislite bazu znanja za bolju podršku klijenata koja je neprocjenjiva i za odjele prodaje i marketinga; komunicirajte među različitim odjelima na svim poslovnim razinama.
  7. U vašoj CRM strategiji povezujte ova četiri područja (Strukturu, Proces, Kulturu i Tehnologiju vašeg poduzeća)
  8. Struktura poduzeća i CRM: Odjeli  i djelatnici neka konstantno rade na učinkovitoj izmjeni znanja o klijentima, akcijama, napravljenom i planiranom, što će voditi do rezultata i bolje komunikacije. Odjeli ne smiju postojati kao izolirane jedinice u cijelom kolektivu.
  9. Procesi u poduzeću i CRM: Ako odjeli (djelatnici) započnu komunicirati međusobno, dat će međusobne ideje koji su cjelovitije, potpunije prema klijentu. Ukoliko odjeli dijele informacije o klijentima naći će načine i da učinkovitije komuniciraju.
  10. Kultura i tehnologija u poduzeću i CRM: Razmišljajte o načinu kako sada radite stvari i o opcijama koje bi olakšala vaš rad. Pitajte za savjet IT stručnjake postoje li na tržištu komunikacijski alati i sl. da pri svakodnevnom radu uštedite vrijeme tako da održite dobro raspoloženje, ili npr. poboljšate  odnose tako u poduzeću tako i prema vani – s klijentima.
|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.