CRM za bolje prodajne rezultate​

Od potraživanja, ponuda i follow-up aktivnosti do još više uspješnih poslova. Prodajte pametnije s Intrix CRM sistemom.

crm sustav

Testirajte 30 dana. Besplatno.

Klikom na ”Kreiraj moj Intrix" slažem se s uvjetima korištenja i politikom privatnosti.

Kako s Intrix CRM sistemom prodavati pametnije?

CRM sistem prilagođen po Vašoj mjeri sadrži tačno ono što Vam je potrebno – ništa više i ništa manje.

Uredite svoju bazu klijenata

Detaljan pregled klijenta, kupaca i svih kontakt osoba na jednom mjestu uštedjeće vrijeme Vama i Vašim kolegama.

Bolja realizacija poslovnih prilika

Efikasnim praćenjem i zaključivanjem prodajnih prilika povećaćete broj uspješno završenih poslova.

Transparentne aktivnosti

Kalendar i planer vam osigurava transparentan 360° pregled nad sastancima, njihovim zapisnicima ali i planom tjednih aktivnosti članova prodajnog tima.

OSNOVNE FUNKCIONALNOSTI

Play Video

360° pogled na Vaše klijente

Intrix CRM omogućava 360° pogled na klijente i pregled svih prodajnih aktivnosti na jednom mjestu. Za svakog klijenta možete posebno pratiti sve važne informacije koje ste zabilježite Vi ili Vaši kolege. Vaši zaposlenici uspostaviće izvrsne poslovne odnose sa klijentima jer su svi ključni podaci uvijek pri ruci.

Unos novih klijenata nikada nije bio brži i jednostavniji

Intrix CRM ima uključenu integraciju dostupnih podataka iz Bisnode. Pored kontaktnih podataka možete jednim klikom pridobiti i kontaktne i financijske podatke željenog poduzeća za Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Srbiju. Unos novog klijenta u Intrix CRM nikada nije bio brži i jednostavniji.

Play Video
prodajni lijevak crm
kanban crm riješenje
crm follow up

Podrška prodajnom procesu

Primanje upita ili prodajnih prilika

U Intrix CRM sustavu možete upravljati Vašim prodajnim procesom: od prvog kontakta s kupcem do konačne prodaje. Tu su i post-prodajne aktivnosti. U svakom trenutku imate kompletan prikaz svih Vaših prodajnih prilika/potraživanja i lako možete vidjeti u kojoj je fazi određena poslovna prilika.

Kanban vizualni pregled

Sa grafičkim pregledom potraživanja po prodajnim fazama, možete jednostavno pratiti otvoreni posao. Potraživanja takođe možete prebacivati između pojedinih faza “drag and drop” funkcijama.

Follow-up aktivnosti

Poziv po poslanoj ponudi, usuglašavanje datuma za pregled kod klijenta. Ko, kad i šta je razgovarano sa klijentom? Podsjetnici na najvažnije aktivnosti. S obzirom na prodajni proces i aktivnosti mogu biti automatizovane (automatski podsjetnik kod poslane ponude).

Uspješna organizacija aktivnosti

Kalendar

Kalendar aplikacije Intrix omogućava Vam praćenje i prioretizaciju vaših aktivnosti i aktivnosti vaših kolega. Nudi mnogo više od standardnih kalendara, zato što pomoću njega možete pratiti različite aktivnosti: sastanke, pozive, zadatke, dogovore, napomene itd. U isto vrijeme, možete imati uvid u rasporede vaših kolega, što vam omogućava da učinkovito pratite prodajni tim i olakšava vam potragu za zajedničkim slobodnim terminima.

Planer

Upisivanje i planiranje zauzetosti saradnika, službenih vozila ili prostora sa planerom je čisti užitak. Jednostavno planirate sastanke, servise i radne naloge Vašem timu.

Play Video
Play Video
crm aplikacija segment filtriranje podataka
marketing mailchimp mailing
reporti za prodaju

Marketinški procesi

Segmentacija i priprema ciljnih grupa

Kroz filtere prilagodite segmente i na taj način napravite popis adresa ciljnih grupa po svojoj mjeri.

Mailing liste, tisak na naljepnicama i kuverte

U sistemu Intrix CRM možete pripremiti naljepnice i kuverte adresanata koje su pripremljene za štampu. A s mogućnošću povezivanja s mailing sistemima vaš marketing će biti efikacniji.

Praćenje uspješnosti

Svako potraživanje koji dobijete možete povezati sa marketinškom kampanjom i na taj način pratiti uspješnost kampanje.

Reklamacije i servisi

Sljedivost zahtjeva i “ticketing”

U svakom trenutku imate tačan pregled nad neodrađenim, raspoređenim i zaključenim zahtjevima.

Planer za raspored servisera

Planiranje i praćenje servisa s planerom ne bi moglo biti jednostavnije. Iz punog koša neraspoređenih servisa jednostavno rasporedite servisne zahtjeve serviseru na određeni datum.

Elektronsko potpisivanje

Za najzahtjevnije omogućavamo i ispisivanje servisnog naloga u PDF-u i elektronsko potpisivanje na mobilnom aparatu. Za digitalizaciju i poslovanje bez papira.

Play Video
planer resursa
Play Video
Play Video

Izvještaji

Odlični izvještaji Vam u svakom trenutku omogućavaju tačan pregled stanja i najbolju podršku za odlučivanje. Takođe postoji mogućnost izrade izvještaja po vašoj mjeri, podešavamo i automatiku slanja izvještaja npr. na tjednoj bazi u mail, ili se povezujemo sa BI, ili izvještaje prikazujemo na ekranima u uredu – Vi odlučujete

Projektno vođenje

Podrška internim i vanjskim projektima. Za svaki projekt možete definirati projektni tim, dodijeliti zadatke i rokove, evidentirati prihode i troškove, pratiti potrebno vrijeme (za izvršavanje zadataka), spremiti dokumentaciju itd.

Planer. Kompletni pregled i raspored svih Vaših resursa na jednom mjestu. Jasno i jednostavno. Upravljajte raznim resursima poput zaposlenih, voznog parka, prostorija, opreme i slično. Planer je usko povezan sa svim Vašim podacima u CRM-u (servisi, projekti) i prikazuje zauzetost svih Vaših resursa na jednom mjestu.

Financijski nadzor projekata. Potpuna kontrola nad prihodima i rashodima osnova je za pravovremene odluke.

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
mobilni crm sustav
Play Video
Play Video

Mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija Intrix za Android i iOS potpuno prilagodljivo, korisničko mobilno iskustvo.

Jednim klikom pristupate informacijama o svojim klijentima, skenirate i dodate vizit kartu klijenta, zabilježite novi sastanak, podsjetnik, možete naći zadnji zapisnik sa sastanka ili prikačite fotografiju snimljenu svojim mobilnim telefonom.

Skener vizit karte

Identifikacija poziva

Fotografisanje

Elektronsko potpisivanje

podsjetnici aktivnosti sms push e-mail

Podsjetnici

Možete dodati podsjetnike na sve važne zadatke u Intrixu. Na taj način Intrix će vas dodatno podsjetiti putem SMS-a, e-maila ili push poruke u mobilnoj aplikaciji.

vecjezicnost crm

Višejezičnost (SLO / HR / EN / DE)

Osim hrvatskog jezika Intrix CRM je moguće koristiti i na slovenskom, engleskom i njemačkom jeziku. Ukoliko imate međunarodno poduzeće, svaki korisnik može aplikaciju koristiti na željenom jeziku.

Ograničenje pristupa i korisnička prava crm

Ograničenje pristupa i korisnička prava CRM

Svakom korisniku aplikacije CRM dodijelimo potrebna korisnička prava. Administrator ima sva prava, osnovni korisnik može imati prava npr. bez mogućnosti izvoza podataka. Korisničke grupe, prava i ograničenja određujemo po Vašoj mjeri.

POVEZIVANJA

erp sustavi pantheon largo vasco

Povezivanje s ERP-om

Intrix je moguće povezati sa različitim ERP sistemima, kao što su Pantheon, SAOP, MS Navision, SAP, Largo, Vasco, E-računi itd… Moguće su napredne integracije po vašoj mjeri…

Standardna integracija podrazumijeva dvosmjernu sinhronizaciju poduzeća i kontakata, jednosmjerni prijenos ponuda i narudžbenica, te jednosmjerni prijenos finansijskih podataka iz ERP sistema u Intrix.

Povezivanje s mailing sistemima

Intrix se može povezati i sa različitim marketinškim programima, koji se koriste za masovno obavještavanje kontakata i automatizaciju marketinga.

Veza sa masovnim programima e-pošte (MailChimp, Mailer Lite, Sendinblue, Campaign Monitor) je dvosmjerna, tako da u Intrixu možete pratiti i rezultate kampanje (statistike).

mailing sustavi mailchimp mailerlite squalomail
marketing automation sales manago slack netresults intercom

Povezivanje sa marketinškim sistemom

Intrix API može komunicirati sa automatizacijom marketinga, sistemima komunikacije i izvještavanja. Nova prilika može se automatski stvoriti iz MA sustava kada osoba u MA sustavu dosegne definisani nivo u prodajnom lijevku (sales qualified lead). U Slack sistemu poruka se može automatski poslati s CRM-a timu kada prodaja stekne novi posao.

Povezivanje s IP telefonijom

Intrix CRM povezan je s različitim IP centralama: Avaya, Centreks, Alstar, Asterisk, Cisco, MI Switch, Megatel. Veza funkcionira i za dolazne i odlazne pozive. Kada dolazni poziv bude upućen, Intrix automatski prepozna kontakt, otvori karticu kupca i ponudi unos sadržaja za poziv. Odlazne pozive možete upućivati ​​klikom na telefonski broj u Intrixu, koji inicira poziv na razmjeni, a ujedno se otvara obrazac za unos sadržaja poziva.

ip telefonijom crm povezivanje
crm kalendar outlook google calendar

Povezivanje s drugim kalendarima

Želite da podatke iz Intrix-a koristite i u svojem najdražem kalendaru?

Intrix je putem standarda iCal moguće povezati s različitim kalendarima. To znači da Intrix kalendar možete jednostavno povezati s MS Outlook kalendarom, Google kalendrom i drugim kalendarima.

Povezivanje s WEB stranicom

Ukoliko na vašoj web stranici imate obrazac za potraživanja, povežite ga s Intrixom. Svi podaci se s web obrasca automatski prenose u Intrix CRM – kao novi kontakt ili nova prilika. U istom koraku, može se kreirati aktivnost za dodijeljenu odgovornu osobu kako se u završnici ne bi zaboravilo na potraživanje.

web obrazac crm
crm api

Intrix CRM API

Intrix CRM podržava namjenske interfejse API (Application Programming Interface) za integraciju s drugim programskim rješenjima. Pomoću API-a je Intrix moguće povezati s bilo kojom drugom aplikacijom.

Intrix API se prilagođava zavisno od različitih poslovnih procesa.

PROŠIRENJA

Prikaz klijenata na zemljiovidu
Prikaz klijenata na mapi

Posjete klijenata možete planirati s mapom koja Vam omogućava prikaz klijenata u zavisnosti od lokacije, sastanak dodajete neposredno i na mapi.

Unos zauzetosti vozila

Uz unos zauzetosti tima na planeru, vrlo lako dodajemo još i zauzetost službenih vozila, opreme ili ureda.

ponudbe pogodbe kreiranje
Kreiranje dinamičnih dokumenata

Priprema ponuda, ugovora, putnih, radnih i servisnih naloga neposredno u PDF ili DOC.

elektronski potpis
Elektronsko potpisivanje dokumenata

Radni nalog na mobilnoj aplikaciji ispunjen je i potpisan i tako je spreman za konačni obračun. Bez papira.

hrm crm
Unos kadra u HRM

S HRM modulom možete vodite evidenciju radnika, zdravstvene preglede i svu potrebnu dokumentaciju.

SMS obavještavanje
Zajedničko SMS obavještavanje

Kupce možete obavijestiti o svojoj ponudi, isporuci ili statusu zahtjeva za prodaju / usluge putem SMS poruka. U zavisnosti od definisanog procesa, SMS obavještenja se takođe mogu automatizovati.

Intrix je za svakoga

DIREKTOR

S Intrixom ćete imati detaljan pregled nad svim prodajnim, projektnim i marketinškim aktivnostima te procesima podrške u Vašem poduzeću. S korištenjem naprednih izvještaja dobiti ćete odličnu podlogu za strateško odlučivanje.

VODITELJ PRODAJE

Pomoću Intrixa ćete moći pratiti popunjenost i planirati aktivnosti prodajnog tima na zajedničkim kalendarima. Precizna sljedivost prodajnog lijevka i status svake prodajne mogućnosti, kao i lagan prijenos zadataka, pružit će vam potpun pregled prodajnog stanja.

PRODAVAČ

S Intrixom će se svi podaci o kupcima i aktivnostima iz poglavlja, proračunskih tablica, bilježnica i raznih kalendara organizirati na jednom mjestu. Više ne gubite vrijeme u potrazi za podacima, jer su oni dostupni bilo gdje i bilo kada, čak i u pokretu – u mobilnoj aplikaciji.

Šta je CRM, CRM sistem, CRM program, CRM aplikacija?

Svako poduzeće na neki način vodi podatke o svojim klijentima. Neka od njih podatke svojih kupaca znaju napamet, neka ih zapisuju u bilježnice, a neka vode elektronske tablice. Sve ovo već predstavlja određeni oblik CRM (Customer Relationship Management: upravljanje odnosima s klijentima). Budući da svaki od gore navedenih pristupa praćenju klijenata ima značajne nedostatke, razvijaju se kompjuterski sistemi posebno dizajnirani za rad s klijentima. CRM sistem nam pomaže kod sticanja novih klijenata i podizanja nivoa zadovoljstva postojećih korisnika, zbog čega će se klijenti rado vraćati na naša prodajna mjesta ili naručivati naše usluge.

Zašto nam je potreban CRM sistem?

Ako se vratimo na početak i postavimo vam nekoliko pitanja, brzo će vam biti jasno zašto je ovakav sistem potreban. Kako ćete znati o čemu je vaš kolega prije godinu dana razgovarao s klijentom? Ko radi na kojem potraživanju i u kojoj je fazi? O čemu je kolega s kupcem razgovarao juče putem telefona? Koliko vam je vremena potrebno za slanje novogodišnjih čestitki poslovnim partnerima? Imate li pregled nad potražnjom i vidite li u svakom trenutku stanje svakog zahtjeva? CRM vam nudi odgovore na ova pitanja kao na dlanu.

Šta dobijamo sa CRM sistemom?

Sa CRM sistemom ćete imati uređenu bazu klijenata i kontakt podataka na jednom mjestu pa ćete moći jednostavno pripremati i voditi marketinške kampanje (slanje kataloga, pošte, elektronske pošte). U CRM-u ćete moći pratiti sve zahtjeve i osigurati da rezultiraju kupovinom. Svi poslovi koje vodite sa svojim klijentima će biti organizovani, transparentni i dostupni svim vašim saradnicima. S obzirom na to da naš program funkcioniše u oblaku, svim podacima moći ćete pristupiti sa svakog mjesta i u svakom trenutku, putem kompjutera, mobilnog telefona ili tableta. Uz sistem Intrix CRM ćete jednostavno prodati više.