Najbolji CRM sustavi – 5 ključnih prednosti za uspješno poslovanje

Zamislite neprocjenjiv alat koji pojednostavljuje vaše svakodnevne procese, poboljšava interakciju s korisnicima i osnažuje vaš tim da dosegne nove visine. Govorimo o ogromnoj moći sustava za upravljanje odnosima s klijentima (CRM).

Ali ne bilo kakav, već crème de la crème CRM sustav – onaj koji blista među ostalima i nudi riznicu pogodnosti zbog kojih ćete se zapitati kako ste uopće funkcionirali do sada bez njega. Vežite sigurnosne pojaseve i pripremite se istražiti pet ključnih prednosti koje nude najbolji CRM sustavi.

U današnjem hiper-konkurentnom poslovnom okruženju, izgradnja i održavanje kvalitetnih odnosa s kupcima ključno je za dugoročni uspjeh.

I dok je tržište preplavljeno mnogim CRM sustavima, važno je razumjeti da nisu svi stvoreni jednaki. Najbolji CRM nudi mnoge prednosti koje ga izdvajaju od ostalih. Kojih je to pet ključnih prednosti najboljeg CRM sustava?

1. CRM bi trebao biti jednostavan i koristan

Budimo iskreni, ako CRM sustav nije jednostavan za korištenje, neće biti ni koristan. Zato najbolji CRM-ovi daju prednost jednostavnosti u dizajnu i nude intuitivna korisnička sučelja koja pružaju besprijekorno radno okruženje za sve korisnike (User experience). Usredotočeni su na praktične funkcije koje olakšavaju svakodnevni rad.

Optimiziranjem korisničkog iskustva, tvrtke mogu smanjiti krivulju učenja, ubrzati onboarding korisnika i maksimizirati potencijal sustava. Domicilnost je također ključna za korisnike, pa je prednost superiornog sustava višejezičnost. Na taj način korisnik može odabrati jezik sustava prema svojim potrebama, bilo da se radi o hrvatskom, slovenskom, engleskom ili njemačkom jeziku.

Najbolji CRM sustav omogućuje vam da ga prilagodite svojim poslovnim potrebama. Odaberite značajke, prilagodite kontaktna polja i izradite prilagođena izvješća. Ovo osigurava da sustav sadrži točno ono što vaše poslovanje zahtijeva i eliminira nepotrebna polja i nered. To omogućuje još ugodnije i učinkovitije korisničko iskustvo.

2. CRM mora sadržavati korisne funkcije za brži i lakši rad

CRM softver nudi niz značajki za pojednostavljenje vaših poslovnih procesa i povećanje produktivnosti. Ovo su 3 glavne značajke CRM sustava koje će vam pomoći da ubrzate i poboljšate svoje poslovanje:

Automatizacija rada i zadataka

Uštedite vrijeme i povećajte učinkovitost s automatizacijom, kao što su automatsko praćenje potencijalnih kupaca, njegovanje odnosa s kupcima u vašem prodajnom ljevku, segmentacija kupaca, praćenje postprodajnih aktivnosti i izvješćivanje o učinku. Sve to uklanja gnjavažu ponavljajućih prodajnih zadataka i pomaže u obradi narudžbi i kontroli zaliha.

Praćenje procesa prodaje

Najbolji CRM sustavi nude niz značajki za poboljšanje korisničke usluge i povećanje učinkovitosti prodajnog tima. Značajke kao što su automatsko praćenje komunikacije, bilježenje svih incidenata, automatizirano dopisivanje i unaprijed napravljeni predlošci e-pošte podići će vašu komunikaciju s klijentima na potpuno novu razinu.

Izvještavanje i analitika

U vrhunskom CRM sustavu možete dobiti vrijedne podatke za bolje planiranje budućnosti. Od segmentacije kupaca, podataka o dobiti i gubitku i informativne web analitike. Možete pristupiti različitim izvješćima za analizu uspješnosti prodaje, učinkovitosti vaših prodavača, broja poziva, izvedbe e-pošte i stope konverzije potencijalnih klijenata. Koristeći podatke koji se stalno ažuriraju, možete početi donositi informirane marketinške odluke, prilagoditi svoju strategiju i identificirati proizvode ili usluge koji generiraju visok ili nizak prihod.

analitika

3. CRM mora pružiti sveobuhvatnu podršku korisnicima

Implementacija novog CRM sustava može biti veliki pothvat za poduzeća. Najbolji CRM-ovi to razumiju i daju prioritet pružanju sveobuhvatne podrške i pomoći korisnicima.

Važno je odabrati CRM koji nudi razne resurse kako bi se olakšao nesmetan proces uključivanja i kontinuirane edukacije. Informativni webinari, telefonska korisnička podrška, blogovi i članci namijenjeni isključivo korisnicima samo su neki od alata koji moraju biti dostupni korisnicima. Uz stalnu pomoć, korisnici se osjećaju osnaženo, samouvjereno i sposobno izvući maksimum iz CRM-a.

4. CRM mora omogućiti integraciju s drugim alatima i sustavima

Poduzeća se oslanjaju na mnoštvo softverskih alata za učinkovito poslovanje, a najbolji CRM sustavi služe kao središnja točka svih njih.

Napredne mogućnosti integracije omogućuju besprijekorno povezivanje s postojećim poslovnim rješenjima. Možete sinkronizirati podatke između svog CRM-a, pretinca e-pošte, računovodstvenog softvera (ERP), web stranice i još mnogo toga.

Integracija s pružateljima tržišnih informacija, poput portala Dun & Bradstreet (bivši Bisnode), omogućuje vam da u trenutku dobijete sve podatke željene tvrtke direktno u CRM sustav putem naziva ili poreznog broja.

Osim osnovnih, ostalih i financijskih podataka, tvrtka se nakon spremanja pojavljuje i na karti. Time je ulazak novih (potencijalnih) kupaca u sustav znatno jednostavniji.

Sve ove integracije eliminiraju silose podataka i uvelike olakšavaju protok podataka između sustava. Ovo uzdiže CRM od običnog alata za upravljanje odnosima s klijentima do moćnog katalizatora poslovnog rasta.

5. CRM mora biti dostupan bilo kada i bilo gdje

U današnjem brzom svijetu koji se temelji na mobilnim uređajima, pristupačnost je najvažnija. Najbolji CRM sustavi nude mobilne aplikacije za iOS i Android platforme, osiguravajući da korisnici mogu pristupiti svojim CRM podacima s bilo kojeg mjesta i bilo kada. Bilo da su u uredu, na putu ili rade na daljinu, prodajni predstavnici mogu ažurirati informacije o kupcima, pratiti ponude i neprimjetno komunicirati s potencijalnim kupcima.

Mobilnost omogućuje tvrtkama da ostanu povezane, donose informirane odluke i daju brze odgovore na pitanja kupaca. Iskorištavanjem snage mobilnosti, tvrtke mogu poticati jače odnose, povećati učinkovitost prodaje i potaknuti održivi rast.

mobile app

Kako odabrati najbolji CRM za svoju tvrtku?

Odabir pravog CRM sustava ključan je za tvrtke koje žele optimizirati svoje odnose s klijentima i još uspješnije poslovati. Sada kada znate što tražite, bit će vam puno lakše krenuti na ovo putovanje.

Bilo da ste mali startup ili etablirana tvrtka, Intrix CRM vam daje alate koji su vam potrebni za stjecanje i zadržavanje klijenata, povećanje produktivnosti i donošenje pametnih odluka.

Iskusite snagu Intrix CRM-a i dovedite svoje poslovanje na viši nivo uspjeha. Iskoristite snagu vrhunskog CRM-a i otključajte put do trajnog uspjeha u izgradnji i njegovanju vrijednih odnosa s klijentima.

Testirajte Intrix CRM 30 dana besplatno!
|
5/5 - (2 votes)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.