Mobilni CRM podiže prodaju na novu razinu

Mobilna tehnologija, koja nas danas svugdje okružuje i dostupna je svima, omogućava revolucionaran napredak u tradicionalnim poslovnim procesima. Osvrnimo se na ključne prednosti korištenja dobrog mobilnog CRM-a.

 

Mobilni CRM Intrix

 

Prodajni predstavnici obično mnogo putuju: prilikom posjete klijenta bilježe nove narudžbe, održavaju kontakte i njeguju odnose s postojećim klijentima. Istovremeno trebaju svakodnevno voditi brigu o zahtjevima (upitima), sklapati nove poslove i tražiti nove prilike.

Prvi dio zadataka, zahtjeva dosta vremena izvan ureda, a drugi je do nedavno zahtijevao dosta vremena u uredu.  Danas, to više ne vrijedi. Mobilni CRM omogućava optimalno korištenje vremena i energije, koje prodajni predstavnici troše na svoje aktivnosti, budući da imaju najvažniji alat za prodaju – CRM – uvijek sa sobom, na svom mobilnom telefonu.

Isto kao i kod klasičnog CRM sustava, tako i kod mobilnog CRM, važno je odabrati upravo onaj koji je moguće prilagoditi potrebama specifičnog poduzeća. Samo ako prodajni predstavnici imaju u rukama alat, koji je u potpunosti prilagođen njihovom načinu rada, mogu biti jako učinkoviti i uspješni.

Mobilni CRM pruža:

  • Pristup informacijama o klijentima i prodajnim aktivnostima uvijek i svugdje

Prodajni predstavnici svoje mobilne telefone imaju uvijek kod sebe. U svakom trenutku mogu jednostavno pristupiti svim informacijama o kupcima ili potencijalnim kupcima, prethodnim i planiranim aktivnostima, financijskim podacima itd.

  • Uštedu vremena

Budući da prodajni predstavnici CRM imaju uvijek u džepu, sve napomene, aktivnosti i bilješke mogu voditi odmah, bez odlaganja i bez obzira na njihovu lokaciju. Tako npr. trgovački putnici na terenu mogu upisati narudžbu u mobilni CRM te u istom trenutku zaposlenici u otpremi već znaju, na što i koga se odnosi narudžba. I prije nego što je prodajni sastanak završio, narudžba može biti već na putu.

  • Kraće prodajne cikluse

Mobilni CRM vodi brigu i o tome da, prodajni predstavnici ne zaborave na svoje potencijalne klijente i da neprestano imaju pregled nad svojim prodajnim lijevkom. Prodaji se stoga može pristupiti učinkovitije, pametnije i preciznije, što će u konačnici utjecati na uspješnost.

  • Bolju suradnju unutar prodajnog tima

Mobilni CRM omogućava razmjenu informacija u realnom vremenu (npr. neposredno nakon sastanka, narudžbe …), što znači da ovisno o potrebi, cijeli prodajni tim može vidjeti sve podatke o potražnji i planiranim aktivnostima. To je vrlo važno, ponajprije kod prodajnih ciklusa, u koje je uključen veći prodajni tim te sama priprema ponude zahtjeva mnogo koordinacije unutar poduzeća.

  • Uvijek dostupna, ažurna i realna izvješća

Menadžeri prodaje i direktori mogu u svakom trenutku pristupiti svim relevantnim izvješćima i pokazateljima, zahvaljujući CRM-u. Brza upozorenja u slučaju odstupanja omogućavaju pravovremeno reagiranje i po potrebi, pravovremenu intervenciju u prodajnom procesu.

  • Smanjenje troškova prodaje

Budući da može pristupiti ključnim podacima svugdje i uvijek, prodajni tim može uštedjeti mnogo vremena i energije. Određena ušteda, također je i posljedica znatnog smanjenja troškova tiskanja i komunikacije.

  • Povećanje zadovoljstva kupaca

Prodajni predstavnici (i ostali zaposlenici) zahvaljujući mobilnom CRM-u brže reagiraju odnosno imaju brži odziv te su opremljeni s mnogo više znanja, zato što imaju sve informacije uvijek kod sebe. Veće zadovoljstvo uvelike pozitivno utječe na lojalnost kupaca, post prodajne aktivnosti i smanjenje broja reklamacija.

Korištenje mobilnih uređaja, raste mnogo više nego što su prognozirala najoptimističnija predviđanja. Poduzeća koja se tome neće prilagoditi, imati će ozbiljnih problema u svom poslovanju jer su za tržišni uspjeh vrlo važni prodajni procesi i alati koji su na raspolaganju prodajnim predstavnicima. Ti alati trebaju biti mobilna rješenja koja su prilagođena njihovim potrebama i pružati najbolju moguću podršku. Jedino tako će prodajni predstavnici najviše vremena moći posvetiti – prodaji.

Odličan primjer vrlo prilagodljivog mobilnog CRM-a je Intrix CRM, kojeg odmah možete besplatno isprobati.

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.