Kako uz pomoć CRM komunicirati s klijentima?

Ovdje je spomenut mali spektar mogućnosti koje omogućava korištenje CRM sustava za direktno komuniciranje s klijentima. Nekada radimo akcije u cilju pridobivanja klijenta a nekada za gradnju lojalnosti.

Evo nekoliko najčešćih pristupa:

  • Kviz, brošura, savjeti ili npr. nagradna pitanja aktivirana na vašoj web stranici u želji prikupljanja osobnih podataka jedan su od načina kako uspostaviti odnos s klijentom i s njim napraviti drugi željeni korak u procesu prodaje.
  • Razvijanje lojalnosti slanjem pisma namjere i brošura je način da kroz redovitu komunikaciju sa svojim kupcima prvo upozorite na sebe, gradite željeni odnos, što je svakako pravo umjeće prodavača i marketinškog stručnjaka.
  • Newsletter ili slanje brošura klasičnom poštom u mnogim djelatnostima je i atraktivan prodajni alat. E- mail newsletter je prilično jeftin kanal, a moći ćete ga npr. koristiti za promocije proizvoda i usluga, uključujući razne događaje, sponzorstva i slično.
  • Chat obrasci aktivirani na vašoj internet stranici mogu biti dio prodajnog znanja i mogu biti uključeni u CRM. Diskretno mogu uspostaviti kontakt s krajnjim kupcem.
  • Automatsko bilježenje tel. poziva (dogovora) kroz VoIP telefoniju
  • Pregled uspješnosti akcije ili kampanje, kroz analitiku u CRM.

Vi ste u mogućnosti prilagoditi personalizirana pisma automatski (Dragi gospodine Marić, kao kupac ulaznica za cijelu sezonu, vjerujemo da ćete biti zainteresirani,..).Dakle, možete segmentirati kupca i ili npr. stvoriti kampanje na osnovu prethodno kupljenih proizvoda ili sl.

U primjerima masovnog emaila treba uvijek uzeti u obzir Zakon o zaštiti podataka te potrebnu suglasnost naših kupaca za primanje tih poruka.

Ipak, personalizacijom se podrazumijeva da ste prethodno napravili zadaću te odredili grupu pravih kontakata. Ovim pristupom vaše poruke i ponude nisu spam. Međutim, većina korisnika podržava objave i primanje poruka o novim, dopunjenim, poboljšanim proizvodima i akcijama.

Prije svega, važno je dati našem kupcu do znanja da nam je bitan i ponuditi mu točno ono što treba. Samo zadovoljan kupac je dobar kupac.

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.