Dvosmjerna integracija Intrixa i Office 365

idea Saznat ćete u ovom članku

Integracija Intrixa i Office 365 paketa moćan je spoj riješenja koji će vam omogućiti veću efikasnost i bolju organizaciju u svakodnevnom radu.

U suvremenom poslovnom okruženju tvrtke se suočavaju s izazovom kako povećati produktivnost i učinkovitost svojih zaposlenika. Jedan od ključnih načina za postizanje ovog cilja je korištenje integracija između različitih platformi i alata koje tvrtke koriste za upravljanje svojim operacijama. Te platforme uključuju Office 365, koji je jedno od najpopularnijih rješenja za produktivnost temeljeno na oblaku, i Intrix, koji je specijalizirani sustav za upravljanje odnosima s klijentima koji omogučava pohranjivanje svih ključnih podataka na jednom mjestu.

Prednosti dvosmjerne integracije

Dvosmjerna integracija između Office 365 i Intrixa donosi mnoge prednosti:

1.Sinkronizacija kalendara: Integracijom možemo sinkronizirati sastanke koje smo kreirali u Intrixu s kalendarom u Office 365 i obrnuto. To omogućuje bolje upravljanje vremenom i resursima.

2.Povećana koordinacija radnih procesa: Zaposlenici mogu izravno pristupiti sastancima iz Office 365, što omogućuje bolju koordinaciju i transparentnost radnih procesa.

3.Poboljšana suradnja: Integracija olakšava suradnju između članova tima jer mogu dijeliti datoteke, komunicirati i pratiti napredak projekta u jedinstvenom okruženju.

Postupak integracije u Intrixu

Dvosmjerna integracija između Office 365 i Intrixa nije dio Osnovnog paketa u Intrixu. Uključenje dogovaramo na zahtjev kupca, budući da je riječ o dodatnom modulu koji se može koristiti u sklopu Intrix aplikacije. 

Potrebni su nam određeni podaci s vaše strane putem Microsoft Azurea, pri čemu je potrebno registrirati aplikaciju – upisujemo naziv aplikacije, vrstu računa s kojim dopuštamo pristup i link za preusmjeravanje. Navedeni link se koristi za komunikaciju razmjene tokena. 

Omogućavanje integracije mora organizirati vaš administrator Azure sustava.

Pristup

Svaki korisnik u Intrixu sam za sebe podnosi zahtjev za pristup svom Microsoft Office 365 računu. Pristup je omogućen preko Office 365 pristupne šifre, tipka “Dodaj”.

Dvosmjerna integracija office 365 u Intrixu

Svaki korisnik vidi samo svoje podatke a administrator aplikacije podatke svih korisnika.

Podaci u Intrixu

Zahtjev za kreiranje pristupa dobijemo preko gumba “dodaj” pri čemu su sva ostala polja već ispunjena.

Dobivanje pristupa u Intrixu

Potom nas Intrix preusmjerava na odabir Microsoft računa, gdje odabiremo željeni račun, upisujemo lozinku i potvrđujemo pristup putem gumba „Prihvati“.

Nakon potvrde, preusmjereni smo natrag na Intrix. Ako je pristup uspješno dobiven, bit će prikazani podaci u poljima “Autorizacijski kod”, “Pristupni token”, “Osvježi token”.

Primjer sinkronizacije iz Intrixa u Outlook

U Intrixu dodamo novi sastanak – putem kalendara ili kartice “Sastanci”.

Dodajte predmet, početak i kraj sastanka, tvrtku, lokaciju i prisutne kolege. Po želji možemo dodati i svrhu sastanka. Zatim spremite sastanak klikom na gumb “Spremi”.

Kreiranje sastanka

Kada spremimo termin, on nas preusmjerava natrag u kalendar, a dolje lijevo nam se prikazuju dvije obavijesti. Prvo, da je ovaj sastanak/snimka spremljeno i drugo, da se u pozadini odvija sinkronizacija.

Intrix povratna informacija

Ako se zatim prebacimo na naš Outlook kalendar, možemo vidjeti dodan sastanak.

Sljedeća polja se prenose iz Intrixa u Outlook: “Predmet”, “Početak”, “Kraj” i “Svrha sastanka”.

Primjer sinkronizacije iz Outlooka u Intrix

Kao što možemo sinkronizirati događaje iz Intrixa u Outlook, tako možemo i obrnuto uređivati ​​navedeno, tj. sinkronizirati događaje iz Outlooka u Intrix.

Dodajte novi događaj u Outlook kalendar

Kada osvježimo kalendar u Intrixu sastanak će se prikazati.

Microsoft Teams sastanak

Kada kreiramo novi sastanak u Intrixu, također imamo mogućnost kreirati MS Teams sastanak samo jednim klikom. Dakle, idemo na karticu “Sastanci” i zatim dodamo novi sastanak. Ispunjavamo sva obavezna polja, zatim skrolamo malo prema dolje, gdje označavamo kućicu “Create MS Teams meeting”

Sastanak u Intrixu

U Outlooku možemo vidjeti dodani sastanak, kao i vezu na sastanak MS Teamsa.

Poveznica će nas odvesti u Intrix.

Također imamo opciju dodavanja MS Teams sastanaka u Outlook. Prilikom dodavanja novog sastanka označite opciju “Sastanak tima”. Kada spremimo sastanak, kreirat će se poveznica za sastanak.

Sastanak tima u Intrixu

Jesmo li odgovorili na vaše pitanje?

thumbs-up Da, hvala!
thumbs-down Ne baš.

Što možemo učiniti, da iskustvo bude bolje?

Hvala vam na povratnim informacijama.