Korisničke grupe i upravljanje pravima

Korisnici Intrix sustava pripadaju različitim korisničkim grupama. Mogu pripadati samo jednoj grupi korisnika ili više njih istovremeno. Korisničke grupe vam može dodijeliti vaš administrator ili vam ih, u dogovoru s administratorom možemo dodijeliti mi.

Grupe možete pronaći u svakoj aplikaciji klikom na strelicu pored avatara, u odjeljku “Administracija korisnika“.

Korisničke grupe

Korisničke grupe podliježu određenim pravima za uređivanje i pregled aplikacije:

Administratori: 

Uz opći pregled i uređivanje, administratori imaju pristup svim mogućim postavkama, uključujući administraciju korisnika i administraciju aplikacija. Također mogu vidjeti i uređivati sve zapise, bez obzira na razinu  prava drugih korisnika. Međutim, nemaju mogućnost zamjene i pregleda računa drugog korisnika.

GDPR administratori

Korisnici koji pripadaju ovoj grupi imaju pravo upravljanja GDPR suglasnostima.

Uvoz podataka

Korisnici s ovom razinom prava mogu uvoziti podatke u aplikaciju.

Izvoz podataka

Korisnici s ovom razinom prava mogu izvoziti podatke iz Intrix-a u željeni format datoteke.

Prevoditelji

Korisnici koji unutar aplikacije uređuju prijevode.

Zamjena korisnika

Korisnicima s ovom razinom prava dozvoljena je prijava u druge korisničke račune tzv. “zamjena korisnika”.

Korisnici

Ova grupa vidi i uređuje sve kartice, ali ne može kreirati i uređivati šifranike, kao ni pristupiti administratorskim alatima (popis korisnika, korisničke grupe…).

Moguće je dodatno urediti korisnička prava. Razina korisničkih prava se može urediti na razini pregleda pojedinih kartica i zapisa na njima (uneseni kontakti ili poduzeća) ili na razini pojedinačnih zapisa unutar kartica (možemo odrediti hoće li korisnik vidjeti samo zapise vezane uz svoj korisnički račun ili zapise povezane s drugim korisnicima). Prava se mogu urediti za određenu skupinu korisnika ili pojedinog korisnika.

Takve izmjene prava moguće je dogovoriti uz naknadu pomoću naše podrške, ovisno o složenosti zahtjeva, kolege će procijeniti potrebno vrijeme za realizaciju zahtjeva.

Kako dodati ili ukloniti korisnika iz korisničke grupe

Kao administrator aplikacije, možete jednostavno dodati ili ukloniti korisnika iz korisničke grupe. Klikom na “administraciju korisnika”, možete odabrati “popis korisnika” gdje imate popis svih korisnika unutar pojedine aplikacije.

Kako biste započeli s uređivanjem pripadnosti grupi pojedinog korisnika, kliknite na ikonu “olovke” u lijevom kutu željenog korisnika.

Kada otvorimo profil korisnika, prvo moramo odabrati karticu “podaci za pristup”.

Grupe korisnika možemo dodati ili ukloniti u sklopu kartice “podaci za pristup” klikom na “pripadnost grupi” gdje označavamo kojoj grupi korisnik pripada.

Korisnička grupa "Prevoditelji"

Ako u aplikaciji imamo dostupno više jezika, korisnici koji su članovi korisničke grupe “Prevoditelji” mogu uređivati ​​prijevode unutar aplikacije.

Kao što je iznad navedeno, da biste imali pristup uređivanju prijevoda unutar aplikacije morate imati pripadnost korisničkoj grupi “Prevoditelji”.

Nakon što su mu uređena prava, korisnik se mora ponovo prijaviti u Intrix, nakon čega će unutar postavki aplikacije imati dostupnu opciju “prijevodi”.

Otvara se popis na kojem možemo vidjeti kako su prijevodi trenutno raspoređeni. Za uređivanje prijevoda pojedine fraze jednostavno se postavite u polje koje želite urediti ili prevesti (u polju će se pojaviti ikona olovke). Zatim unesite prijevod i potvrdite tipkom “Enter”. Na kraju dobivamo obavijest da je zapis uspješno spremljen.

U slučaju da trebamo pronaći određeni izraz koji želimo prevesti, to možemo učiniti pomoću tražilice koja se nalazi u desnom kutu pored našeg avatara. Ne moramo unijeti cijeli izraz u tražilicu da bismo ga pronašli na popisu, dovoljno je unijeti početni dio izraza.

U našem slučaju samo smo unijeli “moja poduzeća – gdje sam ja odgovorna osoba” i potvrdili tipkom “Enter”.

Jesmo li odgovorili na vaše pitanje?

thumbs-up Da, hvala!
thumbs-down Ne baš.

Što možemo učiniti, da iskustvo bude bolje?

Hvala vam na povratnim informacijama.