Jedinstvena prijava (Single sign on) omogućena i u Intrixu!

idea Saznat ćete u ovom članku

Uz pomoć protokola Open ID Connect sada vam možemo omogućiti jedinstvenu prijavu u Intrix ili single sing on (SSO). Prijenosom korisničkog identiteta s jedne lokacije (pružatelja identiteta) na drugu (Intrix) putem pružatelja identiteta (IdP) po vašem izboru ostvarujemo siguran pristup Intrix sustavu.

Sada i vi to možete omogućiti u Intrixu, u nekoliko jednostavnih koraka! Postignite još veću sigurnost svojih podataka i jednostavnu prijavu bez dugotrajnih i opetovanih unosa lozinki.

Jednostruka prijava (SSO) je alat za autentifikaciju koji korisnicima omogućuje siguran pristup većem broju aplikacija i usluga koristeći samo jedan niz autentifikacije. Bez obzira ovisi li vaš radni dan o Intrixu, Slacku, Asani, Google Workspaceu ili Zoomu, SSO vam nudi uslužni program za prijavu s jednom lozinkom koji vam daje pristup svakoj integriranoj aplikaciji. Umjesto dvanaest lozinki dnevno, SSO sigurno omogućuje korištenje samo jedne.

Jednostruka prijava okončat će dane pamćenja i unosa višestrukih lozinki i eliminirati frustraciju ponovnog postavljanja zaboravljenih lozinki. Korisnici također mogu pristupiti mnogim platformama i aplikacijama bez da se svaki put moraju ponovno prijaviti.

Kako funkcionira SSO?

SSO se temelji na konceptu federalnog identiteta, što je dijeljenje atributa elektroničkih identiteta među pouzdanim, autonomnim sustavima. Kada korisnik vjeruje jednom sustavu, automatski mu se odobrava pristup svim ostalim sustavima koji su s njim uspostavili odnos povjerenja. Ovo pruža temelj za moderna SSO rješenja omogućena putem protokola kao što su OpenID Connect i SAML 2.0.

Kada se korisnik prijavi na uslugu svojom SSO prijavom, generira se autentifikacijski token i pohranjuje u njegovom pregledniku ili na poslužiteljima SSO rješenja. Svaka aplikacija ili web stranica kojoj korisnik naknadno pristupi provjerit će se s SSO uslugom, koja zatim korisniku šalje token za potvrdu identiteta i odobravanje pristupa.

Prednosti SSO-a

Uvođenjem opcije SSO, mi u Intrixu smo ostvarili niz prednosti, od izbjegavanja rizika recikliranja lozinki do osiguravanja besprijekornog korisničkog iskustva. Glavne prednosti jedinstvene prijave na Intrix uključuju:

Smanjena mogućnost upada (napada): SSO eliminira sve loše prakse s lozinkama, što vašu tvrtku odmah čini manje ranjivom na upade u informacijski sustav. Omogućuje korisnicima da se usredotoče na pamćenje jedne jake, jedinstvene lozinke i smanjuje broj ponovnih postavljanja lozinki.

Besprijekoran i siguran korisnički pristup: SSO pruža pregled koji su korisnici pristupili aplikacijama, kada i odakle, sve u realnom vremenu, omogućujući tvrtkama da zaštite integritet svojih sustava.

Osnaženi i produktivni korisnici: Korisnici sve više zahtijevaju brz i besprijekoran pristup aplikacijama koje su im potrebne za obavljanje posla. Ručno upravljanje zahtjevima je dugotrajan proces koji samo frustrira korisnike. SSO provjera autentičnosti eliminira potrebu za ručnom kontrolom i omogućuje trenutni pristup tisućama aplikacija jednim klikom.

Pripremljenost za budućnost: SSO je prvi korak u zaštiti vašeg poslovanja i njegovih korisnika. Na temelju SSO, vaša organizacija može implementirati druge najbolje sigurnosne prakse, kao što je implementacija višefaktorske autentifikacije (MFA) i povezivanje s provjerom identiteta, procjenom rizika i alatima za upravljanje pristankom, kako bi odgovorila na potrebe usklađenosti i umanjila mogućnosti prijevare. Pripremite svoju tvrtku za buduću sigurnost tako da zakoračite u pravom smjeru s jedinstvenom prijavom.

Single Sign On (SSO) u Intrixu

U Intrixu jedinstvena prijava nije automatski dostupna svim korisnicima već ju uključujemo na zahtjev. Za mogućnosti aktivacije u vašem poduzeću i ponudu možete nas kontaktirati na podrska@intrixcrm.com i rado ćemo vam pomoći.

Koliko je jednostavno omogućiti jedinstvenu prijavu (SSO) u Intrixu?


Nakon podešavanja jednostruke prijave (SSO) za vašu Intrix aplikaciju, sve što vi trebate učiniti je povezati svoj Intrix račun sa svojim SSO računom (Office365, Google, Apple…).

Prijavite se na Intrix.

Idite na ikonu sa svojom slikom i u padajućem izborniku kliknite na “Postavke”. U desnom stupcu odaberite “Lozinka i sigurnost”.

sso enotna prijava

Na desnoj strani vidjet ćete novu opciju autentifikacije – jedinstvenu prijavu (SSO).

Za postavljanje SSO-a kliknite na gumb “Google prijava” i ispunite potrebne podatke.

Od sada na dalje moći ćete se prijaviti preko ikone za SSO (npr. Google prijava).

Ako još niste prijavljeni u Intrix, kod sljedeće prijave možete kliknuti “Google prijava” (ili Office 365 prijava) te se u sljedećem koraku prijaviti na svoj vanjski račun i na taj način ga povezati sa vašim Intrix računom.

sso enotna prijava login

Nema više zaboravljanja i obnavljanja lozinki. 😉 

Kontaktirajte nas na podrska@intrixcrm.com i iskoristite novu Intrix funkciju.

Jesmo li odgovorili na vaše pitanje?

thumbs-up Da, hvala!
thumbs-down Ne baš.

Što možemo učiniti, da iskustvo bude bolje?

Hvala vam na povratnim informacijama.