Kartica zapisa – posjetnica i podkartice

Posjetnica

Posjetnica je izloženi dio kartice zapisa na kojem se odmah mogu pročitati najvažniji podaci svakog zapisa.

Polja na posjetnici postavljaju se sustavno, ali svaki korisnik može podesiti vrstu i broj polja po želji. Posjetnica može biti i bez dodanih polja, što je posebno korisno u radu gdje upravljamo korisnicima ili šifrarnicima. Za najbolji pregled cijele kartice zapisa preporučamo postavljanje 6 – 8 polja.

Postavku posjetnice također možete u bilo kojem trenutku podesiti na “Zadano sortiranje“, odnosno onako kako je postavljeno u sustavu.

Podkartice

Potkartice “Komunikacija” i “Detaljno” nalaze se ispod posjetnice. Na razini poduzeća, unutar sustava se može prikazati i podkartica “Izvještaji”.

Njihov redoslijed korisnik može u potpunosti prilagoditi. Klikom na “Prilagodi” otvara se skočni prozor u kojem možete promijeniti redoslijed redaka pomoću funkcije drag & drop. Uređivanje se završava klikom na gumb “Pohrani“.

Klikom na “Zadano sortiranje” redoslijed podkartica se vraća u postavku sustava.

Podkartica KOMUNIKACIJA

U ovoj podkartici nalazimo “Brze radnje“, koje omogućuju dodavanje novog komentara, podsjetnika, aktivnosti, sastanka, zadatka, utrošak vremena, prilaganje dokumenata itd., te “Vremensku traku“, koja nudi pregled svih planiranih i zaključenih događaja. Komentari su ovdje vidljivi prema zadanim postavkama, ali ostale brze radnje mogu se prikazati ili isključiti, prema želji, u postavkama sustava na našoj stranici.

Na vremenskoj traci nalazimo sve planirane i zaključene događaje povezane u jednu karticu zapisa. Na korisničkoj razini sadržaj trake je potpuno prilagodljiv uz pomoć filtera. Možemo dodati ili ukloniti vrijednosti koje su nam dostupne.

Podkartica DETALJNO

Dodatne opcije na kartici zapisa raspoređene su okomito, jedna ispod druge, na “Detaljno”. Klikom na strelicu pored naziva kartice možemo je otvoriti u proširenom prikazu. Klikom na gumb “Uredi” možete urediti sva polja koja su dostupna na svakom zapisu.

Jesmo li odgovorili na vaše pitanje?

thumbs-up Da, hvala!
thumbs-down Ne baš.

Što možemo učiniti, da iskustvo bude bolje?

Hvala vam na povratnim informacijama.