Slanje pristupnih podataka novim korisnicima

idea Saznat ćete u ovom članku

U sklopu nadogradnje Intrix CRM aplikacije konstantno brinemo o sigurnosti podataka pohranjenih u svakoj aplikaciji. Važnu ulogu u pristupu podacima imaju i korisničke lozinke koje pojedinačnim korisnicima omogućavaju prijavu u sustav.

Pristupni podaci za novog korisnika - korisničko ime i lozinka

Pristupni podaci se šalju novom korisniku putem vašeg Intrix sustava. Ovu opciju mogu izvoditi samo administratori koji imaju pristup “Administraciji korisnika“. Nemojte slati korisničke lozinke putem e-pošte ili SMS poruka.

Novog korisnika dodajete preko “Podešavanja“, gdje kliknete na rubriku “Popis korisnka“.

Klikom na “Dodaj” otvara se obrazac za unos obveznih i neobveznih podataka. Na podkartici “Podaci za pristup” unesite “Korisničko ime“, odaberite pripadnost željenim grupama i označite “Pošalji pristup“. Polje “Lozinka” više nije obavezno.

Slanje pristupa većem broju korisnika istovremeno

Također možete slati pristupne podatke nekoliko korisnika istovremeno. Označite korisnike koje ste dodali i na ikoni s tri točkice odaberite “Pošalji pristup“.

Korisničku lozinku uređuje svaki korisnik sam

Dodani korisnik će na svoju e-mail adresu dobiti upute i poveznicu za uređivanje korisničke lozinke. Link za kreiranje lozinke bit će aktivan samo 10 dana. Ako se korisnik za to vrijeme ne prijavi u sustav, postupak se mora ponoviti.

Poveznica “Idi na Intrix” vodi korisnika na stranicu na kojoj je potrebno pod određenim pravilima postaviti lozinku.

Jesmo li odgovorili na vaše pitanje?

thumbs-up Da, hvala!
thumbs-down Ne baš.

Što možemo učiniti, da iskustvo bude bolje?

Hvala vam na povratnim informacijama.