Integracija sustava Intrix CRM i Datalab Pantheon

Kada danas govorimo u uvođenju CRM sustava gotovo da ne možemo izbjeći pitanje o integraciji podataka s poslovnim informacijskim sustavom (ERP ili računovodstveni program). Obzirom na to da su podaci o klijentima već u sustavu ERP kao i u sustavu CRM ima smisla razmišljati u smjeru kako te podatke povezati kako bi  korisnik (djelatnik) imao olakšan i optimiziran radni proces.

Veliki broj poduzeća u ERP sustavu izrađuje ponude koje su povezane sa dobavnicama t.j. materijalnim skladištem i zalihama. U sustavu za CRM pak definiramo prodajni proces koji prodaji pomaže učinkovito pratiti prilike i komunikaciju. Sasvim jasno je da u tom primjeru za učinkovit rad trebamo međusobnu integraciju obaju sustava, jer ponude mogu biti povezane s prodajnim procesom unutar CRM.

Pantheon je produkt poduzeća Datalab i jedan je od poznatijih poslovnih rješenja u regiji. Namijenjen je kako malim tako i velikim poduzećima.

U nastavku je konkretan opis integracije među sustavom Intrix CRM i ERP Pantheon.

Osnovna integrancija među sustavima obuhvata:

  • Dvosmjerna sinkronizacija poduzeća i kontakata
  • Jednosmjerna sinkronizacija ponuda (iz Pantheona u Intrix CRM) + proces povezane ponude na priliku u Intrix CRM-u.
  • Prikaz financijskih podataka (»real time« prikaz iz Pantheona u Intrix CRM)

Dvosmjerna sinkronizacija poduzeća i kontakata

Kada uvodimo Intrix CRM  u većini je slučajeva Pantheon (ili drugi ERP) već uveden u poduzeće. U prvom koraku sva poduzeća i kontakte iz Pantheona prenesemo u Intrix (TAB Poduzeće i Kontakti). To je prvi prijenos. Sva polja i šifrarnike međusobno unificiramo i uspostavimo dvosmjernu sinkronizaciju podataka. Kada unesemo novo poduzeće u Pantheon,  to se automatski prenese i u TAB Poduzeća u Intrixu (svakih 15 min se vrši prijenos). Isto tako je i za novo poduzeće u Intrixu , automatski se (u tom trenutku) prenese u Pantheon. Sinkronizacija radi i za prepravke i uređivanje postojećih poduzeća tako na jednoj kao i na drugoj strani. Sve to vrijedi i za Kontakte.

Dvosmjerna sinkronizacija poduzeća i kontakata Intrix CRM Pantheon ERP

Jednosmjerna sinkronizacija ponuda Pantheon -> Intrix

Ponude najčešće implementiramo u CRM na način, da su tijesno uključene u proces prodaje t.j. u proces obrade prilike. Pogledajmo sljedeće korake.

Kreiramo novu priliku u TAB-u »Prilike«. Unesemo sve podatke koje imamo s potencijalnim klijentom.

Na pojedinačnoj prilici radimo različite prodajne aktivnosti (pozivi, sastanci) a kada dođe vrijeme za kreiranje ponude kliknemo na akciju »Kreiraj ponudu u PA«. Tom akcijom se u Pantheonu automatizmom otvori nova ponuda i automatsko se popuni glava ponude. Nakon toga uđemo u Pantheon i na ponudi dopišemo sve postavke, spremimo je, a ta se prenese u Intrix. Tako je ponuda pod Prilikom o TAB-u Ponude. Unutar ponude su vidne i pojedinačne postavke koje su odabrane u Pantheona.

Kada je ponuda jednom u Intrix-u , automatizmom se prenese na status »poslana ponuda«, a istovremen se kreira »follow-up« aktivnosti da potencijalnog klijenta pozovemo za 3 dana (to pravilo je izmjenjivo).  Isto tako se povuče i vrijednost prilike iz iznosa ponude.

Jednosmjerna sinkronizacija ponuda Pantheon -> Intrix

Sve promjene u ponudama, koje napravimo u Pantheonu  automatski se sinkroniziraju u Intrix. Tako imamo u cjelini integriran prodajni proces između Intrix CRM i Pantheonom.

Prikaz financijskih podataka

Na kartici klijenta prikazuju se financijski podaci iz Pantheona u realnom vremenu. To znači da kada kliknemo na određeno poduzeće,  Intrix se automatizmom poveže do Pantheona i prikaže financijske podatke, aktualne u tom trenutku. Prikazivati se mogu različiti podaci, dolje su prikazani podaci koje najčešće koristimo.

Prikaz financijskih podataka CRM ERP Pantheon

Integracijom sustava CRM i Datalab Pantheon  vaša će prodajna ekipa u cjelini imati integriran i automatiziran prodajni proces – od prvog kontakta s kupcem sve do potvrđene ponude.

Ako želite ponudu za integraciju ili imate dodatna pitanja kontaktirajte nas na info@intrixcrm.com.

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.