Intera je uvijek spremna za Team building

Brigita na jedrilici za team building tvrtke

U zadnje vrijeme ima puno zagovornika teorije da se team building ne bi trebao organizirati vikendom te kako djelatnici ustvari ne vole team building jer svoje slobodno vrijeme “troše” na poslodavca. E, a da Vam otkrijemo tajnu? Kod nas to nije tako 🙂
Već drugu godinu za redom idemo na team building na jedrenje i svake godine nas je sve više. Pa kako to? Zašto je kod nas tako i zašto baš na jedrenje na Team building? E pa ovako…

Djelatnici sudjeluju u odabiru Team buildinga

Uvijek stavljamo naše djelatnike na prvo mjesto i oni su nam najvažniji. Koliko je pojedinac zadovoljan toliko je i kolektiv zadovoljan i uspješan. Svatko od nas može tijekom godine dati prijedlog za Team building za iduću godinu, sve ideje se saslušaju, te na zadnjem kvartalnom sastanku u godini stavljamo te ideje na stol i glasamo, debatiramo i dogovaramo.

Sudjelatnici odabiraju tambuilding ideje za tvrtku

Team building nije obavezan


Nikad, ali nikad ne vršimo pritisak na djelatnike da moraju na Team building. Znamo cijeniti njihovo vrijeme koje žele provesti s obiteljima jer upravo to je i nama bitno. Netko se može organizirati i ima želju sudjelovati na TB dok drugi nema and that’s fine with us.

Svaki član na TB je jednako važan

Izrazito nam je važno da svaki član tima sudjeluje u svim aktivnostima u sklopu TB, upravo zato je jedrenje naš odabir. Članovi koji znaju i vole kuhati, kuhaju za ekipu a ostali pomažu pranjem suđa nakon ručka/večere. Netko je skipper pa upravlja brodom i njegova odgovornost su jedrilica i ekipa. Ove godine smo imali i nekoliko manjih izazova sa jedrilicom, no kolege koji su tehnički potkovani su pomogli u popravku genove. Sve radimo zajedno i rješavamo izazove zajedno, baš kao i u svakodnevnom radu.

teambuilding u tvrtki

Upoznajemo sebe kroz druge

Provesti 3 dana na jedrilici, na pučini, nije jednostavno, pogotovo ako si introvert ili možda malo više sebičan nego što sam sebe smatraš. U takvim situacijama uvijek je bitan razgovor. Krizne situacije uvijek pogoduju da ispliva naša strana koju baš ne možemo kontrolirati, bilo to paničarenje, podignuti ton ili strah, no ako to osvjestimo i razgovaramo s kolegama upravo o tim situacijama i našim osjećajima, možemo i na tom dijelu sebe poraditi. Baš iz tog razloga su Tb dobra stvar za sve nas, jer možemo sebe upoznati kroz druge. A ima li boljeg okruženja za takve razgovore od jedrilice, pučine i šuma vjetra nad morem 😉

Učimo nove vještine

Bilo koja vrsta zajedničkih igri, nogometa, društvenih igara je dobra i na neki način i poučna, no jedrenje…Evo, iz svog osobnog iskustva mogu reći da obožavam more. Od malena provodim ljeta na moru i ne mogu zamisliti da se ne okupam u moru barem jednom godišnje. Brodovi su mi uvijek bili zanimljivi i bilo mi je to lijepo, no nisam izgarala za tim. Sve dok nisam otišla na svoj prvi team building i zaljubila se preko ušiju u jedrenje. Nekoliko je takvih primjera u Interi, koji sada zajedno sa svojim obiteljima ljeta provode na jedrilici.

Intera team building ideja jedrenje
predlog teambuildinga na morju
teambuilding za tvrtke
jedrenje teambuilding ideja
team building na moru

Team building je zabavan

Mislim da će o zabavi najbolju priču pričati naše fotke. Druženje, pjesma, smijeh, zajedničko rješavanje izazova, fina hrana, obilazak prirode, sve to čini TB zabavnim i uvijek dobrodošlim u krugovima Intere. Ne odustajemo od team buildinga jer se svi sudionici uvijek dobro zabave i opuste u krugu tima i ekipe s kojom rade.

Doživljaj Team buildinga kao nametnutne ili nenametnute obveze uvelike ovisi o samom poslodavcu, ali i zadovoljstvu djelatnika. Smatramo li da je to aktivnost koja će zadržati djelatnika? Apsolutno ne, pogotovo ako i sve ostalo ne štima. No, ako sve ostalo u firmi funkcionira velika je vjerojatnost da Team building može unaprijediti tim i njegovu funkcionalnost.

jedrenje intera teambuilding
|
5/5 - (2 votes)