Intera slavi 15 godina

18. srpnja 2012. osnovana je Intera, danas zrelo i vrlo uspješno poduzeće. Svojim razvojem Intrix CRM aplikacije pruža podršku prodaji i marketingu, te poboljšava poslovne rezultate više od 6.000 korisnika u 17 država svijeta. Isto tako ostvaruje odlične uvjete za 20 suradnika i njihove obitelji.

Interina priča

Intera se rodila – kao što i priliči za priču – u podrumu obiteljske kuće, kada su četiri nadobudna studenta počeli istraživati mogućnosti weba.

Ekipi se brzo pridružilo više članova, jer se pokazala potreba za sustavnim vođenjem projekata i zadataka. Na tržištu nije bilo prikladnih programskih rješenja zato smo ih razvili sami. To su zametci današnjeg Intrixa. Napretkom tehnologije  nastalo je više verzija, a 2005. smo lokalnom tržištu Intrix ponudili jedno od prvih rješenja u oblaku. Pokrili smo dva vidika poslovanja: projektno vođenje i CRM (customer relationship management tzv. Upravljanje odnosa s klijentima.)

Oranje ledine na području web aplikacija i evangelizacija tržišta

Intera se je 2015.  s poslovnim web rješenjima na tržištu pojavila prerano: poduzeća nisu smatrala da su suvremene informacijsko-komunikacijske tehnologije potpora prodaji i marketingu, a isto tako nisu poznavala cloud rješenja ili imala povjerenje u njih. Još manje je vjerovala mladom, nepoznatom poduzeću koje je usluge već nudilo u obliku najma.

Interovci smo bili sigurni da stvaramo budućnosti – a danas su poslovna rješenja u oblaku standard, a model najma aplikacija opće dobro prihvaćen poslovni model

»15 godina traje da uspiješ preko noći«

U sljedećim godinama je Intera ubrzano pridobivala nove klijente i širila krug korisnika za koje je Intrix postao neophodan pri svakodnevnom radu. Poduzeća su posebice u kriznom razdoblju posvetila pozornost optimizaciji prodaje i marketinga, a Intrix CRM prihvatila kao dobro i ugodno rješenje.

Ključna prednost bila je velika prilagodljivost sustava kojeg krojimo po mjeri korisnika. Kvalitetno izvedeni projekti s odličnom potporom bila je prednost pred konkurencijom. Nadprosječno zadovoljni klijenti Intrix preporučuju dalje, a njegovu uporabu još danas teško opuštaju jer su alternative skuplje, a vrijeme implementacije duže.

CRM je postao standard u prodaji, a Intera postaje sve prepoznatljivija u regionalnom prostoru, za svoj rad prima brojne nagrade i priznanja za inovativnost, kako na domaćem tržištu tako i međunarodnom  okruženju.

Još na mnogo godina!

To što Interu vuče naprijed je odlična atmosfera. Suradnike postavljamo na prvo mjesto, jer smo uvidjeli da je njihovo zadovoljstvo ključno za dobre rezultate. Održavamo kulturu opuštenog, prijateljski usmjerenog te obitelji prijatnog poduzeća, što ove godine potvrđuje Zlatna nit za najboljeg poslodavca u Sloveniji. Donacijama i sponzorstvima skrbimo za širu okolinu, a svoje znanje i iskustva dijelimo u coworking prostoru tzv. Kreativnici.

Suosnivač Intere Davorin Gabrovec za 15. rođendan komentira: »Ako pogledam u povijest, vidim nenaspavane noći, zahtjevne prepreke i brojne izazove. Put poduzetnika nije linearan – no kao poduzetnik to moraš uzeti u zakup i neprestano vjerovati u to što radiš. Iako smo se na tom putu mnogo naučili, istovremeno smo na početku i izazovima moramo pristupati ozbiljno da bi osigurali  rast i razvoj u budućnosti«.

Direktor Peter Ladič dodaje: Suvremene tehnologije postaju sve više integrirane u naše živote i uvjereni smo da će u budućnosti igrati još važniju ulogu pri poslovanju. Lani smo poslovno rješenje ponudili i na mobilnim telefonima, a ove godine će Intrix  dobiti i novu tehnološku osnovu te vizual, koja će omogućavati rast za sljedećih 15 godina.

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.