Kakav će biti vaš radni dan u digitalnoj budućnosti?

Kakav će biti vaš radni dan u digitalnoj budućnosti?

Da li se utapljate u poslu? Je li uspijevate u razumnom roku odgovarati na e-maile i telefonske pozive? Je li na vašem stolu hrpa papira, koje morate još obraditi? Je li ponekada gubite motivaciju? Hoće li budućnost biti još stresnija, no što je?

Kakav će biti vaš radni dan u digitalnoj budućnosti?

Digitalna transformacija je fraza (buzzword) koja zapravo prepleta različita područja života sa suvremenim tehnologijama. Fraza se koristi u poslovnom svijetu – jer je najočitija u poslovanju poduzeća koja moraju biti snalažljiva, učinkovitija –  održati kupce, koja u poslovnim procesima moraju biti brža, bolja, trošiti manje uredskog papira i sl.

U svim današnjim izazovima se pitajmo kako će izgledati vaš radni dan? Recimo da radite u prodaji. Zamislimo da je ponedjeljak.

Radit ćete tamo i tada, gdje i kada vam najviše odgovara.

Nakon što ste doručkovali,  još pomalo pospani ste djecu otpremili u vrtić, doči ćete u ured. U uredu niste nužno potrebni, jer sve alate i poslovne podatke za rad već imate pored sebe. Podaci su na raspolaganju na računalu, tablici ili mobilnom telefonu. Ipak htjet ćete odigrati partiju stojnog tenisa sa suradnicima za ugodniji početak tjedna.

Obveze će biti preglednije, suradnja lakša.

Pijete jutarnju kavu i razgovarate sa suradnicima kako ste preživjeli tjedan. Nema potrebe pojašnjavati što treba napraviti, tko je što dogovoren s klijentima ili koja verzija dokumenta je prava jer sve to je već razvidno iz mobilnih aplikacija CRM, ERP. Malo ste samo živčani zbog utakmice koja je večeras na rasporedu.

Svoje klijente ćete bolje poznavati, lakše ćete jim ugoditi.

U međuvremenu na pametni telefon dobijete podsjetnik da je vrijeme da idete na dogovoreni sastanak. Kada sjednete u auto iz CRM aplikacije već imate lokaciju sastanka na kalendaru, vidite svu povijest s klijentom i onu mnogo prije nego ste vi preuzeli poslove s tim klijentom. Vidite planove. Sugovornik vam nakon sastanka povjeri da je s vašim uslugama  zadovoljan. Ipak ste se dobro pripremili na sastanak.

Sve će se događati brže, učinkovitije.

Na terenu ćete pridobiti narudžbu preko telefona što odmah podesite u mobilnu aplikaciju. Vaš suradnik već priprema otpremu u trenutku kada je za to saznao. Možda je isporuka spremna već prije konca vašeg sastanka. Istovremeno vam sustav već prikaže kalendar i iscrta prodajne rezultate na grafikon, kako stojite s prodajnim ciljevima.

Neke stvari će se odvijati same od sebe.

Nakon sastanka na telefonu vidite kako je s poslovnim prilikama (upitima), koliko iz kojeg prodajnog kanala je stiglo u vašu centralnu bazu. Vidite koje su planirane aktivnosti u sljedećim danima, što su danas napravili vaši suradnici te koje ponude i ugovori su se već automatizmom kreirale. Izvješća više neće biti potrebno pripremati ručno već će se generirati sama, u realnom vremenu.

Možete biti kreativniji – i morat ćete to biti.

Jer se ne utapljate u prioritetnim zadacima, jer vam je u pomoć suvremena tehnologija ste fokusiraniji i ostaje vam energija za strateška razmišljanja. Među vožnjom dobijete ideje za unaprjeđenja produkta, usluga. Suradnica vas nazove i kaže da zadnja aktivirana marketing kampanja ide po planu, očekujete nove narudžbe. To ste i tako već vidjeli u sustavu ali eto, htjela je malo s vama razgovarati.

Vratite se u ured, ali samo iz razloga jer ste zaboravili sunčane naočale. Vani je lijep dan i trebat ćete jih kada ćete s sinom pravovremeno vratiti iz vrtiča, prošetati po zlatno obojenim jesenskim parkom.

Šef vam šalje SMS poruku da dobivate povišicu.

Utopija ili realnost? Budućnost ili sadašnjost?

Budućnost zasigurno nije samo ružičasta, ali fakt je da vam suvremene informacijske tehnologije radne procese već danas znatno olakšavaju. Sve opisano (osim možda povišice) se u velikoj mjeri događa onim koji svakodnevno koriste dobar CRM sustav. Uvođenje je brzo i jednostavno stoga nema razloga da si pomoću sustava i vi ne bi olakšali rad, povećali poslovnu kulturu i poboljšali poslovanje.

Život je kratak zato duboko udahnite i šefu predložite uvođenje CRM sustava.

Isprobajte Intrix CRM besplatno.

 

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.