Kako koristim intrix CRM na putu

Jer je tvrtka Intera locirana u najstarijem gradu Slovenije, u Ptuju je naš prodajno-savjetnički rad razapet među većim gradovima u okolini – Zagrebom, Ljubljanom, Grazom,..
Zato je i za nas Interovce dostupnost važnih podataka o klijentima na putu jako važna.

Kao što poslovne procese, tako i službene puteve želimo optimizirati. Dnevno planiramo po tri – četiri posjete klijentima. Na kratko vam želim opisati kako mobilna aplikacija Intrix CRM za iOS i Andoid uređaje.

Prije razvoja mobilne aplikacije je naša priprema i odlazak na sastanke bila dosta ograničena. Nakon razgovora i bilježenja sastanka, lokacije, smo planove često tiskali na papir. Sustav je bio do neke mjere učinkovit, jer je omogućavao pregled lokacije i pripremu na sastanak. S obzirom na to da za obilazaka trebamo puno informacija o poduzeću, nekada si napravimo i fotografije ili zapisnik, potrebna je bila mobilna, koja omogućava funkcionalnosti bilo kada, bilo gdje.

Razvojem mobilne aplikacije za CRM prikupljali smo prijedloge naših klijenata, zato smo sigurni, da je aplikacija jednostavna i obuhvata funkcionalnosti koje su na terenu važne. Među njima najviše koristim:

1. KALENDAR

Na prvom mjestu po učestalosti uporabe je kalendar, jer omogućava brz pregled terminskog plana dana. Jednostavno je pogledati detaljne informacije poziva, sastanka, prisutne kontaktne, lokaciju, zapise na posl. upitima, kada je posjeta dio prodajnog procesa. Na sastanke sam tako dobro pripremljen

2. NAVIGACIJA (do klijenta)

Pristaš sam Google Karte, koji kroz mobilnu aplikaciju su odlično povezani. Na sastanku se prikaže lokacija klijenta i klikom na Upute nas aplikacija preusmjeri na kartu, koja nas navigira.
P.S. Google Kalendar je priručan jer prikazuje zastoje te prikazuje alternativne puteve. Tako te karta pravovremeno preusmjeri na alternativnu rutu. (Nekada ti nije jasno zašto te navigacija preusmjeri sa znanog puta, no brzo se ti posveti, jer si u zastoju , kada insistiraš pri svome.)

3. PODATCI O KLIJENTIMA I KONTAKTNIM OSOBAMA

Ako je zastoj i treba klijentu javiti kašnjenje su podaci o kontaktu odmah pri ruci. Pod sastankom su podaci o prisutnoj osobi na sastanku. Klikom na telefonski broj nas aplikacija preusmjeri na pozivanje. Tako jednostavno pozovemo klijenta.

4. BRZO DODAVANJE AKTIVNOSTI

Jako često si na putu pribilježim važno zaduženje ili poziv, kojeg moram napraviti. U vremenu bez mobilne aplikacije je ostao u kalendaru telefonom (neoptimalno, jer aktivnost nije bila u CRM sustavu). Sada jednostavno otvorim mobilnu aplikaciju i pribilježim si aktivnost na kontaktu.

5. ZAPISNIK SASTANKA

Zapisivanjem kratkih zapisnika sastanka i stanja kod klijenta jedna je od obveza koja je nekada zahtijevala dodatni rad s prepisivanjem iz bilježnice, kada sam se vratio u ured; a često sam na bilježenje i zaboravio. Danas kratke zapisnike zapišem odmah nakon sastanka, što je brzo i jednostavno.
Tu sam napravio korak dalje, jer zahtjevnije zapisnike radim među sastankom, tako da si unosim podatke u CRM pod karticu klijenta. Tako imam draft zapisnika već pripremljen i u uredu ga samo oblikujem, dodam ga u ponudu i proslijedim klijentu.

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.