Kako može viralni marketing utjecati na jačanje vašeg branda

Jedan od glavnih ciljeva marketinga je producirati nešto, što će organski dospjeti do ljudi, a ti će to sa zadovoljstvom širiti s drugima. U dobi digitalnog marketinga postoje načini, ali morate biti inovativni i imati malo sreće. Dobro je pratiti trendove iz globalnoga svijeta koji možda pripomognu za prepoznatljivost vašeg branda i/ili poduzeća.

Što se treba dogoditi da snimak ili članak postane viralan? Zašto smo dijelili  informaciju, objavu, video? Najvjerojatnije zato, jer vas je sadržaj zabavljao, dao vam bolji pogled na svijet, razumijevanje nečega, a smatrati da bi to trebali vidjeti/znati i drugi.

viralni marketing

Među trendovima je i viralni digitalni izazov.  To je zapravo poziv (često na svim mogućim socijalnim kanalima), da se napravi kreacija snimke, kao što ga je prvotno napravila grupa ljudi. Često je to iz čiste zabave i takmičarskog duha, sa izvornim dodacima koje širenje videa još povećaju.

Neki od tih digitalnih izazova su se poslužile i velike tvrtke. Npr. Harlem Shake i Mannequin challenge su iskoristila najveća poduzeća po svijetu i tako povećala broj pogleda na web platformama Youtube i Facebook. Time su znatno povećali i posjetu na web stranicama koji su direktni kanali za prodaju. Imajte u mislima da je to jeftin kanal za pridobivanje novih prilika, samo minimalno kreativnosti je potrebno.

Intera je na primjer svoju lanjsku božićno-novogodišnju čestitku snimila u obliku digitalnog izazova Mannequin challenge. S obzirom na odaziv ćemo se sigurno priključiti sličnim izazovima, jer to je način da prezentiramo sebe i našu inovativnost. Isto tako smo se svi članovi ekipe dodatno povezali međusobno i s poduzećem.

Ipak, ne zaboravimo na staru poslovicu – najbolji oblik marketinga je preporuka. Po sličnoj analogiji važi i u digitalnom svijetu – a to je masovno dijeljenje vašeg sadržaja. S Malo truda vam možda poveća organski pogled, bolju prepoznatost vašeg branda a time i povećanju prodajnih konverzija.

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.