Novosti novog Intrix korisničkog sučelja

Sigurno ste već primijetili da u zadnje vrijeme veliku pozornost posvećujemo razvoju novog korisničkog sučelja. U ovoj objavi želim objediniti sve novosti i prikaz novog sučelja na jednom mjestu. Evo kako izgleda:

Kartica stranke
U novom sučelju smo potpuno promijenili karticu stranke, kontakata, poslovnih prilika ili bilo kojeg drugog zapisa. Do izbornika stranke dođete tako, da kliknete na pojedinačni zapis na popisu.

U lijevom dijelu izbornika stranke, nalazi se navigacijski meni za povezane kartice. To konkretno znači, da možete odmah vidjeti koliko kontakata, poslovnih prilika, aktivnosti itd. je dostupno u odabranom poduzeću.
Na desnoj strani ekrana, nalaze se brze akcije, pomoću kojih možete brzo dodati nove aktivnosti vezane za to poduzeće. Ispod njih se nalazi vremenska linija, koja kronološki prikazuje događaje od stranke.

Povezane kartice
Ispod kartice stranke ili bilo kojeg drugog zapisa, u potpunosti smo obnovili i izgled povezanih kartica. One su odsad dostupne u okomitoj verziji. To znači, da ne trebate više odabirati unutar kartica, nego možete samo scrolati do pojedinačnog zapisa ili si pomognete sa navigacijom u lijevom meniju.

Brze akcije
Tu funkcionalnost smo u novom sučelju razvili potpuno na novo. Sada jako brzo možete dodati novu bilješku, podsjetnik, aktivnost itd. Vrijedi spomenuti, da su brze akcije potpuno prilagodljive i da u tom odjeljku možemo prikazati kartice, koje trebate u svom poslu.
Isto tako, možemo prilagoditi polja, koja se prikazuju kod dodavanja zapisa u brzim akcijama. Postavljeno je tako, da su na obrascima u brzim akcijama, prikazana samo obavezna polja.

Vremenska linija
Vremenska linija vam kronološki prikazuje sve protekle i buduće događaje, koji se odnose na pojedinačne kartice stranka, kontakti, poslovne prilike itd. Ikone na vremenskoj liniji vam prikazuju karticu, a isto tako klikom na vezu u pojedinačnom događaju, dolazi se do povezanog zapisa.
Za pojedinačnu karticu možemo potpuno po želji postaviti koji događaji će se prikazivati u vremenskoj liniji, a koji ne.

Tražilica
U novom korisničkom sučelju, obnovili smo i tražilicu. Ona omogućava brzo traženje po pojedinačnom nizu u svim karticama. To prikazuju slika ispod.

Ako vam brzo traženje ne ponudi pravi rezultat, možete kliknuti „Traži“ ili samo pritisnite tipku „Enter“. U tom primjeru, pojavi se pod-stranica tražilice, gdje su rezultati traženja segmentirani po pojedinačnim karticama.

Podsjetnici
U novom korisničkom sučelju možete na svakom zapisu postaviti podsjetnik, koji će vas na određen datum i vrijeme podsjetit. Podsjetnik si možete postaviti preko SMS-a, elektroničke pošte, potisnute obavijesti („push notification“ – obavijest na mobilni uređaj).
Ako želite dobiti obavijest poput kratke SMS poruke, morate prethodno odrediti mobilni broj u osobnim postavkama.
Podsjetnike možete postaviti i vašim suradnicima. Moguće je postaviti ih više u isto vrijeme.
Pregled postavljenih podsjetnika je kronološki vidljiv u odjeljku vremenske linije.

 

Dodatna ikona u popisima – otvaranje zapisa u novim karticama

Na karticama smo kod svakog zapisa dodali novu ikonu, s kojom možete doći do kartice zapisa. S klikom na tu ikonu (ctrl + klik), sada možete otvarati zapise u novim karticama. Tako možete brže otvoriti više zapisa u novim karticama. Zapise u novoj kartici možete otvoriti i s klikom na avatare – profilne slike (one su samo kod poduzeća i kontakta).

 

Prilagodljivi stupci na popisima

U gornjem primjeru ste mogli vidjeti kako u novom sučelju odrediti koje stupce želite imati vidljive na popisu, a koje ne. Sad smo napravili i nadogradnju: po novome možete sami odrediti i širinu stupaca. To znači, da si možete svaki popis prilagoditi po vašoj mjeri. Sjajno, zar ne? 🙂 Pogledajte video ispod.

 

Veza s drugim kalendarima (Google, Outlook) preko iCal veze

U novom sučelju smo također omogućili kreiranje ical veze, koju možete dodati u Outlook ili Google kalendar, u kojem će se zatim pojaviti dodatni kalendar. Na njemu ćete vidjeti sve događaje iz tog pregleda na Intrixovom rasporedu otkuda ste kreirali ical vezu. Ta veza je jednosmjerna, dakle iz Intrixa u Outlook odnosno Google kalendar.

Ispod pogledajte, kako možete kreirati ical vezu, koju zatim dodate (kopirajte – ctrl+v) u Outlook ili Google kalendar.

 

Skupni (minimiziran) pogled na mjesečnom pogledu kalendara

Kod mjesečnog pogleda na kalendaru, dodali smo ikonu, s kojom možete sakriti avatare (naslovne slike korisnika) i s time po visini skupite pregled događaja. To je osobito korisno, kada unutar jednog mjeseca imate prikazanih puno događaja. S ponovnim klikom na ikonu, avatari se ponovno prikažu i s time se događaji rašire.

Isto tako smo u zadnjoj verziji novog sučelja, napravili puno manjih popravaka i razna poboljšanja, koja utječu na bolje korisničko iskustvo.

 

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.