Odabir odgovarajućeg CRM sustava – fokusirajte se na vaše potrebe

Zbog velike količine različitih pružatelja usluga  CRM, danas sve više i više vremena posvećujemo pronalaženju i odabiru pravog sustava. Kao što se na brzinu može vidjeti da postoji velik broj različitih CRM sustava, ali i funkcionalnosti koje svaki od tih sustava pruža. Zbog toga se vrlo često pojavljuje pitanje

Koje su funkcionalnosti tog sustava nama potrebne? Ako smo si postavili takvo pitanje, vrlo vjerojatno nismo na pravom putu.

Usredotočite se na to što vama treba, a ne na to koje vam funkcionalnosti CRM sustav nudi.

Što trebamo u CRM sustavu, da bi naš rad bio učinkovitiji i koje procese želimo optimizirati upotrebom CRM sustava? Odgovore na ta pitanja zabilježite i odaberite sustav koji će zadovoljiti vaše želje i potrebe.

“Odvojite nužno potrebne stvari od onih manje potrebnih.”
Prilikom odabira, a zatim i implementacije CRM sustava, vrlo je važno razlikovati značajke koje su nužno potrebne (mora ih imati) i „bomboni“ (bilo bi ih lijepo imati). U fazi pronalaženja pravog davatelja CRM sustava je, dakle, prvi prioritet usredotočiti se na bitne funkcionalnosti, a manje potrebno kasnije, kada smo već pripremili popis želja koji ispunjavaju naše glavne i nužne zahtjeve za funkcionalnošću.

U svemu tome sustav mora biti prilagodljiv da uvijek podrži vaše procese.Puno uspjeha pri odabiru i zadovoljstva pri unaprijeđenju poslovanja!

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.