Poslovna izvješća i suvremeni izazovi

U sve bržoj poslovnoj okolini pravovremene informacije su ključne za naše svakodnevne poslovne odluke. Bilo da se radi o strateškim odlukama koje ciljaju samo jedan tržišni segment, bilo npr. odluka o povećanju ili smanjenju prodajnog tima; ili pak na koji način zaključiti važan veći projekt, potrebna nam je dobra, centralizirana i pravovremena informacija. Posebice su nam važna ona poslovna izvješća koja daju zbirnu informaciju o poslovanju.

Spomenuli smo pravovremenost izvješća – a upravo današnje tehnologije omogućavaju stalan pristup podacima, dakle, pristupanje informaciji bilo kada i bilo gdje. Računala mogu napraviti veliki dio izračuna i prikaza, mogu nas upozoriti na odstupanja. Izvješća prikazujemo mobitelom, tablicom ili u krajnjem slučaju, televizorom.

Da, dobro ste pročitali – izvješće na TV-ju.

Kao primjer ću navesti nedavnu uspješnu CRM implementaciju gdje smo za naručitelja po njegovim uredima i na više TV-a prikazivali prodajna izvješća – kvartalna izvješća, planove i realizaciju. U ovakvim projektima, tzv. »gecko board«, ustanovili smo da i u velikim i u malim poduzećima grafičko prikazivanje rezultata – u smislu: sada smo tu, a ovo tu je cilj – ima dobar utjecaj i na pojedince-prodavače i na cijeli kolektiv.
gecko-board

Ok, vratimo se računalima i mobitelima koje svakodnevno koristimo u poslovne svrhe. Prema istraživanjima tvrtke Kleiner, Perkins, Caufield & Byers, dnevno mobitel koristimo i do 150 puta, što u privatne, što u poslovne svrhe.

Mobilni pristup

O važnosti mobitela u poslovnom svijetu suvišno je pisati mnogo riječi. Bilo prije sastanka s klijentom, bilo dok vježbamo u teretani, mobitel je naš mali ured – a CRM sustav na njemu važan je dio poslovnog mozaika. Znate i sami, danas se više ne radi samo u uredima, nego svugdje gdje imamo vremena i inspiracije.

iphone2

Korak dalje od izvještaja e-mailom i Excelom

Obično za analize trošimo mnogo vremena, ako to radimo kroz Excelove tablice, one lako postanu velike i nepregledne, a kada stignu do onih koji odlučuju – možda više i nisu relevantne, posebice kada su iznosi veći ili kada su projekti u tijeku a faktor realnog vremena je ključan.

Do zbirnih izvješća samo jednim klikom

U svijetu brzih promjena, menadžment zanimaju izvješća koja su na dohvat ruke, na jednom monitoru, uz mogućnost samostalne organizacije i parametrizacije.

Prikažimo demo primjer samostalne organizacije jedne radne tablice za prikaz izvješća u programu Intrix CRM. Izvješća se mogu napraviti prema Vašim željama, mogu se prikazivati za posamično poduzeće ili zbirno (sintezom), često i kroz integraciju CRM-a i računovodstveno-knjigovodstvenog sustava (ERPa). Sve ovisi o Vašim potrebama.

poslovna-izvjesca

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.