Razvoj novog Intrix korisničkog sučelja [2. dio]

Naša razvojna ekipa punom parom razvija novo korisničko sučelje za kojeg smo sigurni da će poboljšati rad sa Intrixom I pomoći vam do boljih poslovnih rezultata.

U prethodnom blogu sam pojasnio zašto razvijamo novo korisničko sučelje i kada će biti na raspolaganju. Sada evo nekoliko riječi o planiranju sučelja i napretku u zadnje nekoliko tjedana.

Zanima vas kakvi su početci izrade novog korisničkog sučelja?

Pred planiranjem novog korisničkog sučelja morali smo temeljito napraviti dvije domaće zadaće.

Statističkim metodama smo analizirali koje funkcionalnosti Intrix korisnici koriste najčešće i koje su one slabije korištene. Još bolji pogled smo dobili s redovnim intervjuima I razgovorima s postojećim i potencijalnim korisnicima o njihovim potrebama i problemima koje imaju u svakodnevnom radu.

Pored toga moramo da stvaramo svjetski trend na području poslovnih rješenja u oblaku stalno temeljito analizirati suvremene i tehnički najnaprednija korisnička sučelja na globalnom tržištu. Napredak na području razvoja web aplikacija iznimna je zadnjih godina; to je zapravo stalnica i na svim ostalim područjima koji se tiču poslovnog kao i osobnog života.

Ta dva koraka bili smo pripremljeni za izradu početnih mockup i kasnije prvih dizajna.

Na donjoj fotografiji možete vidjeti drafte (mock-upe) novog korisničkog sučelja Intrix aplikacije.

Pregled zadnjeg mjeseca

U zadnjem mjesecu smo napravili nekoliko važnih stavki u razvoju sučelja Intrixa:

  • Popis u tabu – puno vremena posvećeno je popisu / listing, tako je ono blizu konačne verzije. Potrebne su još akcije “po mjeri” i razni gumbi.
  • Povezani sadržaj – Na kartici klijenta (kontakti, prilike itd.) se sada osvježe svi povezani sadržaji a u njih je moguće dodavati zapise.
  • Filtriranje podataka – U cjelini smo podržali filtriranje podataka. Implementirali smo pohranjivanje željenog broja filtera, defaultno pripremljene filtere, dostup do izbrisanih zapisa
  • Tražilica – U novom korisničkom sučelju smo djelomično već podržali brzu pretragu zapisa.
  • Kalendar – Počeli smo s izradom novog kalendara
  • Funkcionalnost na obrascima – Korisnici Intrix upoznati ste da možemo izraditi kompleksne I zapletene unosne obrasce. Veliki dio tih funkcionalnosti na poljima smo već podržali. U proteklom mjesecu smo radili na ovisnosti polja, defaultnim vrijednostima, automatiziranjem prikazivanja polja, I sl.

Na fotografiji ispod pogledajte kako  idu tzv. “Ustanci” (tako smo imenovali kratke dnevne stojeće sastanke) na kojima s članovima ekipa usklađujemo tekući dan.

Ispod možete pogledati snimak koji prikazuje trenutnu radnu verziju novog korisničkog sučelja Intrixa.

U sljedećim tjednima slijedi razvoj calendar, Kanban pogled, koji će vizualno prikazivati određene zapise. U kontaktu smo. 🙂

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.