Što morate znati kada se odlučite za uvođenje CRM sustava?

Prilikom uvođenja CRM-a primjećujemo da prodavači često gube previše vremena tražeći informacije na različitim mjestima; te da rijetko koje poduzeće daje svoj maksimum prilikom dolazećih upita. Ukoliko razmišljate o poboljšanjima i implementaciji CRM evo nekoliko savjeta..

Man-on-computer-1024x775

  • Postavite si jasne ciljeve i obvezno ih mjerite. Ciljevi mogu biti veći broj upita, veći stupanj konverzacije iz upita u narudžbe, veći promet sa stalnim kupcima i sl.
  • Sam sustav ili računalni program poput CRM-a neće napraviti čuda, ali Vam može mnogo pomoći pri radu sa klijentima.  Kako još uvijek prodajemo osobama s osobnošću, CRM programi nam pri tome mogu pomoći da dobijemo potrebne informacije kada ih trebamo, da nas npr. sustav podsjeti na poziv klijentu, sigurno spremi informacije o našim klijentima, pregledno napravi izvješća o našim i aktivnostima naših suradnika s pojedinim klijentima i mnogo više. U znatnoj mjeri može i automatizirati prodaju.
  • CRM sustav u osnovi nije prilagođen Vašim potrebama. Najbolje je sustav prilagoditi svojim specifikama i prije početka upotrebe. Pokušajte izbjeći prekompleksne dorade ako nisu uistinu potrebne, i zadržite se na onim osnovnima.
  • CRM sustavom možete stvarno povećati prodaju, za što je potrebno truda, no prije svega potrebno je pametno raditi i, najvažnije, imati definirani prodajni proces kojeg se trebaju pridržavati svi uključeni u prodajni proces. Ako cijela ekipa stremi istom cilju, a ne samo pojedinci, u prodaji su mogući znatni pomaci.
|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.