CRM sustav omogućuje uspješan timski rad i od kuće

Informatički sustavi u zadnjih deset godina neumorno sele u oblak. I upravo te tehnologije su se pokazale u tim kriznim trenutcima kada nam je potreban pristup sustavu neovisno gdje se nalazimo, pa čak i kod kuće. Također CRM sustav može biti u oblaku.

Ako je broj upita obzirom na situaciju kod Vas smanjen, sad je idealno vrijeme da razmislite o Vašem prodajnom procesu i optimizirate ga pomoću CRM sustava.

CRM sustav prije svega na poboljšava odnos s klijentom i potencijalnim strankama. Ali je u stvarnosti puno više mogučnosti kao npr. Pregled nad projektima, pregled i statusi reklamacija, zaduženja, servisne zahtjevi, spremanje sve komunikacije na jednom mjestu, te interna komunikacija i zaduženja organizacije/poduzeća.

Pogledajmo kako nam CRM sustav u ovim kriznim situacijama pomaže u organizaciji.

Rad sa klijentima i potencijalnim klijentima – od kuće

Kod rada od kuće ključno je da svi članovi tima imaju na jednom mjestu pregled nad istom bazom klijenta, potencijalnih klijenata i kontakata. Na taj način svaki djelatnik u svakom trenutku iz kućnog ureda može provjeriti sve prošle aktivnosti s klijentom, ili na primjer pronaći kontaktni podatak od osobe koja je zadužena za plaćanja.

Podaci o potencijalnim kupcima, dogovori ili kontakti od zadnjeg sajma nalaze se na različitim mjestima: u glavama zaposlenika, rokovnicima, excel tablicama. To otežava njihov rad na daljinu, traženje i uređivanje podataka na različitim mjestima je nepotrebno gubljenje vremena.

Mnogo poduzeća koje svoje poslovne knjige i evidencije narudžbi vode u knjigovodstvenim sustavima ili ERP sustavima ( Pantheon, SAOP, itd), u ovom trenutku imaju izazov, jer su ti sustavi dostupni samo lokalno, na lokaciji poduzeća. CRM sustav je moguće povezati s tim sustavima i takvim povezivanjem omogučiti da ključne informacije za poslovanje budu dostupne djelatnicima koji rade od kuće.

Upravljanje upitima klijenata

Poduzeća koja ne koriste jedinstveni uređeni CRM sustav, upite obićno vode u e-mailu. Obično postoji osnovna e-mail adresa poduzeća na koja stižu upiti klijenata, ili upiti stižu putem poziva. Takav sustav upravljanja upitima nije učinkovit: događa se da se na neke upite zaboravi odgovoriti, a također i aktivnosti koje su bile odrađene po nekom upitu na ovaj način teško je pratiti.

CRM sustav omogućuje spremanje svih upita na jednom mjestu. U svakom trenutku bez prevelikog traženja ili propitkivanja kolega u timu možemo saznati koji upite nisu odrađeni, ko je odgovor pojedinačno na upit, i koje follow-up aktivnosti su bile već odrađene ili su u planu.

Ako je broj upita obzirom na trenutnu situaciju i kod vas smanjen, sad je vrijeme da se pobrinete da ne bude upita na koje nije odgovoreno, te da se ne propuštaju niti jedne poslovne prilike. Idealno vrijeme je za promišljanje o Vašem prodajnom procesu i kako ćete se brzo prilagoditi situaciju u kojoj trenutno jesmo. U CRM sustavu možete vrlo lako i brzo pojedinačne korake u vašem prodajnom procesu kao i podsjetnike automatizirati (npr. Podsjetnik na telefonski poziv klijentu nakon trećeg dana po poslanoj ponudi).

Očuvanje povezanosti s timom i pregled odrađenog kroz CRM sustav

CRM sustav Vam u svakom trenutku daje potpuni pregled vlastitih zadataka i zadataka Vaših kolega te Vam pomaže da dan bude bolje organiziran.

Kada pričamo o planiranju rada u poduzeću, obično sve počinje kod e-maila i završi u prepisivanje u kalendar, no to nije dovoljno

U CRM sustavu su sve aktivnosti i komunikacija s klijentom, kalendar je sastavni dio sustavu.

Zadatak, koji je dodjeljen djelatniku, upisan je u kalendar i sustav ga po potrebi prije roka podsjeti na isti. Zadatak je također vidljiv i korisniku koji ga je zadao, a kad ga zaduženi djelatnik odradi i korisniku koji ga je zadao će biti poslan e-mail sa statusom zadatka.

Sve to i još mnogo stvari pomoću CRM sustava je tako jednostavno, da se čini nevjerojatno;optimizacija poslovnih procesa ne mora Vam priskrbiti sijede

Isprobajte Intrix, besplatno je

Ako se želite uvjeriti kako sve opisano funkcionira u praksi? Intrix CRM u svakom slučaju možete testirati i na besplatnom testu (link https://www.intrixcrm.com/registracija). Pregledajte naše webinare na Youtube kanalu Intera Hrvatska

 

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.