Web obrazac za upite povezan s Intrixom

Unaprijeđena verzija Intrixa od sada omogućava bolju podršku web servisima, što olakšava povezivanje s vanjskim informacijskim sustavima. Jedan od čestih primjera je povezivanje web obrasca vaše internet stranice, iz koje se podaci putem web servisa mogu prenositi u Intrix (npr. u tab poslovne prilike).

Sve to poboljšava proces –  poslovni upiti su u CRM na jednom mjestu, pregledniji i sljedljiviji.

web_obrazac_za_upite_povezan_s_intrixom

Na strani Intrixa je prvo potrebno implementirati web metodu, koje skrbi za upis unesenog web upita. Potrebno je dodati “sadržajnik” (container) za određenu entitetu, da nakon toga implementiramo web metodu. Slika ispod prikazuje sadržajnik za upit i ima definiranu metodu za upis, a ta je s dokumentacijom dodatno opremljena i utječe na ponašanje metode. Ovim načinom je moguće kvantitativno ograničiti izvođenje metode, ograničiti dostup sa specifičnih IP-adresa, definirati ulazne i izlazne parametre i sl.

obrazac_upit1

Nakon ugrađene datoteke na našoj produkciji je sadržajnik (za web upit) i web metoda dostupna na adresi: https://demo.intrix.si/soap/opportunity/wsdl

Intrix SOAP alat je taj, koji skrbi za dinamično kreiranje WSDL datoteke na osnovi programske kode, koju sadržajnik I sadržava. Navedena metoda bi u konkretnom primjeru podržala implementaciju za upis poslovnog upita.

Sljedeći korak je implementacije web obrasca i priprema clienta, koji triga web metodu.

Implementacija HTML obrazca za unos upita na web strani:

upit_s_web_stranice_na_jednom_mjestu-upit2

Taj obrazac sada (nakon klika na upit) podatke šalje preko POST metode web posluživaču, na podstrani contactFormAction, gdje je implementiran client za triganje web metode (za upis samog upita u Intrix CRM).

Implementacija PHP klijenta web usluge:

upit_s_web_stranice_na_jednom_mjestu-upit3

Gornji primjer opisuje jednostavnu implementaciju web metode, obrazca za prijenos upita na web strani I clienta, koji skrbi za triganje web metoda za upis poslovnih upita u Intrix CRM. Navedeni primjer je moguće razširiti I prilagoditi specifičnim željama svakog korisnika.

Za uključivanje ove funkcionalnosti u vašu Intrix aplikaciju nam pišite na info@intrixcrm.com ili nazovite na 059089990.

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.