Zašto besplatni CRM nije primjeren za vaše poduzeće

Nakon što utvrdite da Vašem poduzeću treba CRM, prije ili kasnije sami ćete se naći pred odlukom KOJI? Na tržištu je dostupno mnogo različitih sustava – neke od njih možete naći besplatno, no je li besplatni crm najbolji izbor?

Je li moguće dobiti besplatni CRM?

Da, neki pružatelji usluga nude potpuno besplatne sustave. No, karakterizira ih činjenica da nude ograničenu funkcionalnost i u pravilu ograničavaju broj korisnika. Za takve sustave obično se odlučuju oni koji tek započinju s CRM-om i traže najpovoljniju verziju za podršku njihovoj CRM filozofiji. Naravno, u tome nema ništa loše. Međutim, u praksi se brzo ispostavi da prije ili kasnije besplatni CRM nije dovoljan, pa s vremenom gotovo svako poduzeće počne razmišljati o nadogradnji na plaćenu verziju.

“Neke stvari se ne mogu kupiti novcem za sve ostalu tu je …” 😉

Često se dogodi da sustavi besplatnog poslovanja uopće ne zažive u poduzeću. Možda je razlog u tome što : “Neke stvari se ne mogu kupiti novcem za sve ostalu tu je … ” Istovremeno, s uvođenjem besplatnih sustava jednostavno nema dovoljno savjeta i smjernica o pravilnoj upotrebi i pravilnoj podršci procesa unutar tvrtke.

Prilikom odabira CRM sustava razmišljajte dugoročno.

Ako je vaš prvi izbor bio besplatan CRM, i odlučite se prebaciti na plaćenu verziju pitanje koje će se pojaviti je, ima li smisla nadograditi svoj postojeći CRM sustav ili se odlučiti za potpuno drugi. Za razliku od besplatnih CRM sustava, plaćeni sustavi mogu vam donijeti dodatne prednosti o kojima niste u početku razmišljali.

U praksi postoje dvije vrlo korisne prednosti: korisnička usluga i prilagođene nadogradnje prema potrebama poduzeća. Stoga, kad besplatni CRM više nije dovoljan, tvrtke se obično odlučuju zamijeniti sustav.

Zamjena CRM sustava nije teška, ali treba uzeti u obzir vrijeme za ponovni odabir pružatelja usluga, vrijeme prijenosa podataka na novi sustav i konačno vrijeme za ponovno raspoređivanje korisnika. Na koji god način da pogledate, bolje je uvesti stvarno dobar CRM na početku.

U Interi, čak i prije nego što započnemo s implementacijom Intrix CRM sustava, uspostavljamo osobni kontakt s vama i pomažemo vam da pronađete najbolja rješenja za vaše poslovanje na temelju dugogodišnjeg iskustva. Ako su vaše želje složenije, obično organiziramo i posjet vašoj tvrtki. Međutim, nakon uvođenja CRM-a, priča je još daleko od kraja. CRM sustav je živa stvar koje se mora razvijati kako bi obuhvatio sve potrebe Vašeg poslovanja, tako da mora biti prije svega prilagodljiv. Drugi važan “detalj” je potreba da se korisnicima pruži stalna obuka i pomoć. Iako je Intrix CRM vrlo intuitivan, Intera nudi mnoštvo internetskih treninga za korisnike čiji su videozapisi objavljeni na ovoj poveznici.

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.