Zašto Google i Outlook kalendar nisu dovoljno za suvremenog prodavača

Od suvremenog prodavača očekuje se detaljno poznavanje želja i potreba svakog svog klijenta. Stoga umjesto zastarjelih i neprikladnih kalendara koristi se cjelovit sustav za CRM. Jedino tako možemo očekivati visoke prodajne rezultate – kada imaju sve potrebne informacije na dlanu.

Zašto Google i Outlook kalendar nisu dovoljno za suvremenog prodavača

Prije 10-tak godina su nas obkružali zidni kalendari, s važnim datumima – od odlaska na more, rođendani prijatelja … Kalendare smo koristili i na radnom mjestu, tamo su priručniji stolni, gdje smo bilježili sastanke ili važan poziv. Veća poduzeća su koristila veće formate kalendara A3 formate te planirali aktivnosti prodaje, servisera, montera i sl.

Zatim su postali aktualni kalendari u elektronskom obliku – Outlook, kasnije Google, koji su omogućili pregled i promjenu termina, istovremeno korištenje organizatora, pregled za više osoba i sl.

Jeste se već pitali, jesu ti kalendari prikladni za suvremenog prodavača? 

Dobro si je postaviti to pitanje. Recimo da li imate povijest obilazaka po klijentima? Za što sve su se interesirali – artikli/prodajni program? Imate uvid kada je planirana sljedeća aktivnosti prodavača za poslovne upite? Tko je zaprimio zadnju pritužbu/potporu klijenta te je li o statusu obaviještena?

Kako je važna direktna poveznica među prodajnim rezultatima i obilascima, pozivima, mailovima, a kasnije reklamacijama i servisima, tako je za  suvremenog prodavača važna uporaba CRM programa.

Sustav omogućava jednostavno planiranje aktivnosti potencijalnih klijenata, podsjeti vas na važan poziv s kupcem, istek važnog roka ugovora i sl. Zapravo omogućava vam 360° pogled nad klijentima.

Suvremeni prodavač je odlično informiran prodavač, koji za svakog klijenta zna što je bilo i što slijedi. Podatke o klijentima ima uvijek pri ruci: u uredu, doma, kao i na terenu mobilnom aplikacijom. Suvremeni prodavač koristi CRM koji mu sve to omogućava na dohvat ruke.

Intrix CRM možete bilo kada besplatno isprobati.

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.