5 strateških prednosti korištenja mobilnog CRM sustava

Kad je poduzeće izvan računalnog okruženja, može ostati bez mnogo korisnih informacija. To se ne može dogoditi kada koristi mobilni CRM sustav.

Želite da se vaš prodavač pojavi na sastanku sa svim potrebnim informacijama, da zatvori i uspješno realizira prodaju. Ako koristite CRM sustav, svaka će važna interakcija s kupcem biti evidentirana u sustavu. Stoga, nema više isprika “poslat ću vam sutra detalje putem e-maila.”

Nakon što je vaš  prodajni tim opremljen mobilnim CRM sustavom, ne samo da nudi fleksibilnost, već je i dokazani način za povećanje prodaje, povećanje produktivnosti i prihoda tvrtke.

Pristup ključnim informacijama

Mobilni CRM omogućuje poboljšanje prodaje kroz  pristup važnim informacijama poput povijesti ponuda, računa, koje je proizvode klijent nedavno kupio i po kojim cijenama. To će pomoći prodavaču da se pripremi za susret, da lakše planira prodaju ili će ga CRM podsjetiti na sastanak s potencijalnim klijentom.

Ne tako davno, izbivati iz ureda značilo je propuštanje mnogih korisnih informacija. Međutim, sa CRM sustavom, produktivnost itekako može biti postignuta, na način da ipak ostanete u kontaktu sa potencijalnim klijentima, bez obzira što ste na putu.

Povećanje prodaje

Prodavači više ne gube vrijeme da se pokušavaju podsjetiti na posljednji razgovor koji su održali sa svojim klijentom. Sve to imaju sažeto i prikazano u CRM sustavu. To im ujedno omogućuje više vremena za smislene razgovore, a na kraju i ostvarenje prodaje. Učinkovitije je i planiranje.

Skraćivanje prodajnog ciklusa

Realizacija prodaje s manje interakcija omogućuje prodavatelju da posveti više vremena na “nove mogućnosti”, odnosno da poveća potencijal, ali i zaradu.

Proizvodnja i planiranje su brži

Kada su prodavači na putu i održavaju mnogobrojne sastanke, mobilni CRM sustav služi kao platforma koja ih podsjeća na sve zadatke,  koje mogu odmah obaviti, umjesto da ih odgađaju do povratka u ured. Jer, što su brže zadaci riješeni, brža će biti i isporuka proizvoda ili usluge. To će rezultirati zadovoljnijim kupcima, što će povećati i lojalnost.

Poboljšati informiranost

Viši menadžeri mogu pristupiti izvješćima o prodaji prodavača koji su na putu. Menadžeri im mogu postaviti upozorenja te biti obaviješteni kada je novi posao zatvoren. Umjesto da čeka mjesečno ili tromjesečno izvješće, uprava može imati pristup svim vrstama informacija i riješiti probleme prije nego se oni pojave.

Pristup CRM sustavu nije samo vrijedan alat za prodavače, već za sve koji su uključeni u razvoj poslovanja.  Timovi za podršku, viši menadžment, uprava – svi mogu imati koristi od korištenja ovog produktivnog alata.

|
Rate this post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.